1. Home Brother
 2. Business
 3. Resource Hub
 4. Blog
 5. Efficiëntie
 6. Strategische overwegingen voor aankoop en implementatie van industriële labelprinters
Twee werknemers (een man, een vrouw) staan in een fabriek een document te bekijken in deze transport en logistiek magazijn scène

Strategische overwegingen voor aankoop en implementatie van industriële labelprinters

Met hun metalen behuizing en robuuste design zijn industriële labelprinters de werkpaarden van het magazijn. Ze zorgen ervoor dat er snel en nauwkeurig barcode-etiketten worden afgedrukt voor inkomende en uitgaande bestellingen.

Industriële labelprinters zijn een integraal onderdeel van de traceerbaarheidsoplossingen voor de verzending, ontvangst of cross-docking (transit zonder opslag) van producten in de toeleveringsketen, omdat de barcode de meest kosteneffectieve benadering is om de zichtbaarheid van de producten te garanderen.

Nu consumenten steeds vaker via onlinekanalen winkelen, moesten bedrijven evalueren of hun labelinfrastructuur voldoende geschikt is om de toenemende pakketvolumes aan te kunnen. De sterke toename van de vraag naar e-commerce heeft de stijging van investeringen in industriële labelprinters bewerkstelligd.

Deze blog gaat in op strategische overwegingen en de beste praktijken voor beslissingsnemers die hun investeringen in industriële labelprinters moeten sturen.

Een grafiek op basis van inzichten die zijn verzameld door VDC Research toont gegevens met betrekking tot aankoopbeslissingen voor industriële printers

Er zijn verschillende sleutelfactoren die de beslissing van organisaties om in industriële labelprinters te investeren beïnvloeden.

 • De totale eigendomskosten (TCO) van een industriële labelprinter zijn een belangrijke factor bij de evaluatie van een investering, gaande van de prijs van het afdrukmateriaal en verbruiksartikelen tot de initiële aankoopprijs van de hardware, de bijbehorende softwarelicentiekosten en de lopende onderhoudsservices.
 • Het juiste evenwicht vinden tussen investeringsuitgaven en printerprestaties in termen van afdruksnelheid, resolutie, duurzaamheid, ergonomie en geautomatiseerde functiesets (zoals automatische snijder, peelers, terugspoelers).
 • Inzetten van de juiste thermische printtechnologie en de beste afdrukmedia en verbruiksartikelen volgens de gebruikssituatie.
 • Compatibiliteit met bestaande software-infrastructuur, waaronder integratie met ERP, WMS en andere multiple device management (MDM) platformen, en ondersteuning.
 • Gebruiksgemak en onmiddellijk gebruik (plug-and-play).

 

De juiste balans tussen prestaties en kosten is de sleutel bij het selecteren van de meest geschikte industriële labeloplossing

Het VDC onderzoek bij 200 logistieke professionals wees uit dat TCO (prijs van hardware en verbruiksartikelen) de belangrijkste investeringsoverweging is bij de aanschaf en implementatie van industriële labelprinters. Deze printers zijn beschikbaar vanaf €875 voor instapmodellen tot €4.350+ voor modellen met hoge prestaties. Afdrukmedia, verbruiksartikelen en doorlopende onderhoudsdiensten verhogen de kosten ook aanzienlijk gedurende de levenscyclus van het product.

Afhankelijk van de resolutie van de printer kosten printkoppen gemiddeld €260 - €655+, en moeten ze vaak worden vervangen in omgevingen met hoge volumes. De keuze tussen thermotransfer en direct thermische printtechnologie brengt ook een kostenoverweging met zich inzake etiket- en lintkosten en vervangingscycli van printkoppen. Het is dus essentieel dat je bij het bepalen van de printtechnologie en printerklasse rekening houdt met de toepassingsvereisten van je organisatie.

De prestaties en functionaliteit van industriële labelprinters zijn ook belangrijke investeringscriteria voor de integratie van een doelgerichte oplossing. De specificaties van industriële etikettenprinters variëren sterk per oplossing - van printsnelheid en -resolutie tot compatibiliteit met bestaande software-infrastructuur en etikettering middleware. Productdemo’s worden sterk aanbevolen om de labelmogelijkheden te testen en de juiste oplossing te vinden.

Een productielijn van de fabrieksband wordt gevuld met pakketten in dozen terwijl een arbeider een gedrukt streepjescodeadresetiket in deze vervoer en logistiek pakhuisscène scant

Op maat gemaakte oplossingen voor duurzaamheid en herstelbaarheid optimaliseren de levenscyclus van industriële labelprinters

Naast de juiste combinatie van printerprestaties voor je toepassing is de betrouwbaarheid en duurzaamheid van industriële labelprinterhardware van cruciaal belang voor het succes van de etikettering in bedrijfskritische workflows. Storingen zijn nadelig voor de leveringsschema's van bestellingen en etiketteringsfouten onderdrukken de efficiëntie van de uitvoering van bestellingen. Doorlopend onderhoud en preventieve diagnoses zijn daarom essentiële onderdelen van industriële labeloplossingen. Samenwerken met de juiste fabrikant, die speciaal gebouwde apparaten aanbiedt en ondersteunende diensten kan verlenen, is doorslaggevend voor je succes bij het labelen.

Het beschermen van je printerinvestering is ook zeer belangrijk voor het optimaliseren van de levenscyclus van industriële labelprinters. De aanschaf van industriële labeloplossingen met uitgebreide garantiedekking is van vitaal belang voor bescherming tegen storingen en dure herstellingen. Daarnaast bieden onderhoudscontracten via Managed Print Services bij reseller-partners of fabrikanten extra bescherming voor de hardware.

Met een overvloed aan industriële labelprinteropties op de markt, kan het ontmoedigend aanvoelen om de best passende oplossing voor alle toepassingen te selecteren. Hierna een poging om de complexiteit van het grote aanbod van industriële labelprinters aan te pakken:

Beste praktijken bij de aankoop van industriële labelprinters

 • Zoek de juiste partner die de unieke etiketteringsvereisten van je organisatie begrijpt – allesomvattende diensten met toegevoegde waarde, van gratis demo-testen, onderhoudscontracten tot toekomstbestendige hardware- en software-aanbevelingen die de labelactiviteiten nauwkeurig en consistent ondersteunen, zijn bepalend voor het succes van de etikettering.
 • Zoek naar de beste leverancier - terwijl de kostprijs van de etiketten van vitaal belang is voor de winstmarges, is de kwaliteit van de etiketten ook een integraal onderdeel van het succes van de bestellingen en het beperken van problemen met de leesbaarheid van barcodes.
 • De TCO (totale eigendomskost) is essentieel bij de evaluatie van industriële labelprinters, aangezien het kiezen van de beste oplossing voor de toepassingsvereisten van je organisatie zal helpen om de rentabiliteit te verbeteren.
 • Compatibiliteit met de software-infrastructuur is van cruciaal belang - van integratie van bedrijfsapplicaties tot printertaalemulatie en tools voor beheer op afstand - softwarefunctionaliteit vergroot de efficiëntie van industriële labelprinters.
 • Denk aan mogelijkheden voor barcodeverificatie - kruiscontroles van ANSI-etiketteringsnormen helpen in hoge mate om terugboekingen en boetes voor heretikettering te voorkomen die variëren van €25 - €100 per overtreding voor grote bestellingen.
 • Neem kennis van de relevante regelgeving voor etikettering en overweeg meer datarijke etiketten - 2D-symbologieën slaan meer informatie op, zoals unieke GTIN-codes (Global Trade Item Number) en toepassingsidentificaties die het scanvolume kunnen verminderen, het aantal afgedrukte etiketten in magazijnworkflows verlagen en de traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen verbeteren.

Industriële labelprinteroplossingen kunnen ook operationele verbeteringen bieden voor een groot aantal toepassingen met grote volumes. Nu consumenten steeds meer online bestellen, bieden industriële labelprinters de snelheid en duurzaamheid om aan de steeds veranderende labelbehoeften te voldoen. Om de etiketteringsproductiviteit te maximaliseren en zich aan te passen aan toenemende etiketteringsvolumes, moeten beslissingsnemers voortbouwen op het succes van professionele industriële etikettenprinters.

Ontdek meer over de drijvende kracht achter de groei van industriële printers en trends.

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor meer efficiëntie in je bedrijf

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven