conscious-consumers-why-efficient-labelling-should-be-at-the-top-of-the-food-chain

Waarom voedseletikettering belangrijk is

Het belang van voedseletikettering mag niet onderschat worden, vooral als het gaat om allergieën en voedselintoleranties. Consumenten moeten precies weten wat een voedingsproduct bevat om een weloverwogen aankoopbeslissing te kunnen nemen.

De naleving van de Europese wetgeving en de prijs zijn ook belangrijke factoren; retailers hebben steeds meer mogelijkheden om hun etiketteringsgewoonten te verbeteren en de verkoop te stimuleren, terwijl ze het vertrouwen van hun klanten behouden.

Een frisse blik op labelen

Omdat er steeds meer belang wordt gehecht aan de informatie op voedseletiketten, staat de sector onder druk. Duidelijke richtlijnen geven over de ingrediënten van een product kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Om aan de wettelijke vereisten te voldoen, moeten labels voor voedselverpakkingen uitgebreide informatie bevatten. Doorgaans worden de uiterste gebruiksdatum, oorsprong van het product, allergenen, hoeveelheid, naam van het voedsel, ingrediënten, voedingswaarde, naam en adres van de fabrikant, verpakker of verkoper, bewaarcondities en, indien relevant, kookinstructies vermeld.

Daarnaast betekenen factoren zoals de toename van vegetarisme en veganisme, evenals ethische overtuigingen, een verscheidenheid aan uitdagingen voor de sector. In een steeds competitievere markt moeten retailers ook een duidelijke prijs afficheren om consumenten aan te trekken.

Ondanks de groeiende behoefte aan gedetailleerde en nauwkeurige voedsellabels, heeft onderzoek aangetoond dat er nog steeds problemen kunnen optreden. Een belangrijke factor is onbetrouwbare apparatuur, waardoor het etiketteringsproces moeilijker en tijdrovender wordt dan het zou moeten zijn.

conscious-consumers-why-efficient-labelling-should-be-at-the-top-of-the-food-chain-blog-image

Smakelijke labeloplossingen

Een duidelijke, efficiënte, betrouwbare en duurzame labeloplossing is een eenvoudige en doeltreffende manier om klanten aan te bieden wat ze nodig hebben. De belangrijkste elementen om te overwegen zijn:

  • Snelheid: Onze snelle labelprinters verminderen de afdruktijden en produceren labels die ervoor zorgen dat de voorraad correct wordt opgeslagen, van een prijs voorzien en verzonden.
  • Mobiliteit : Draagbare printers worden door de werknemer overal op de werkvloer meegenomen en gebruikt.
  • Flexibiliteit : Voedingsproducten zijn er in alle soorten en maten; als het gaat om informatielabels, past één maat niet voor alle artikelen. Een toestel met labelontwerpsoftware maakt het mogelijk om het ideale label voor een specifiek product te maken.
  • Betrouwbaarheid: De reis van een product kan lang zijn - van de leverancier naar het magazijn en vervolgens van de winkel naar het huis van de klant. Onze hoogwaardige Brother DK-labels zijn waterbestendig, hebben goede kleefeigenschappen en zijn gemaakt van niet-toxische materialen om ervoor te zorgen dat de labels op hun plaats blijven zitten totdat het product wordt gebruikt.
  • Leesbaarheid: Gemakkelijk leesbare labels met duidelijke tekst en logo's zijn essentieel voor klanten bij hun aankoopbeslissing. Onze QL-800 labelprinters drukken zowel zwarte als rode tekst af, waardoor informatie opvalt. Dit helpt de klanten bij het opsporen van allergenenadvies en lokt ze naar het verkooppunt.

Hier vind je meer informatie over onze labeloplossingen voor de voedingsproducten.

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor meer efficiëntie in je bedrijf

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven