1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2023
  5. Brother scoort "wereldprimeur" op het gebied van herfabricage

Brother scoort "wereldprimeur" op het gebied van herfabricage

 

Brother heeft officieel een van Europa's meest milieuvriendelijk geherfabriceerde tonercartridges dankzij de ontvangst van de herziene Blue Angel DE-UZ 177 (2021) certificering voor een van zijn geherfabriceerde tonercartridges. Wij zijn het eerste bedrijf wereldwijd dat deze mijlpaal bereikt heeft.

Brother, expert op het gebied van print-, scan- en labeloplossingen, heeft opnieuw een duurzaamheidsdoelstelling bereikt door als eerste fabrikant wereldwijd het herziene Blue Angel DE-UZ 177 certificaat binnen te halen. Dit certificaat wordt uitgereikt op basis van strenge normen voor milieuvriendelijke producten en diensten.

Brother kreeg de certificering op basis van een reeks onafhankelijke tests en grondige audits die gedurende twee jaar in hun recyclagefaciliteit in Krupina, Slowakije, werden uitgevoerd. Blue Angel zegt dat het doel van het toekennen van het milieulabel voor geherfabriceerde tonercartridges en/of inktcartridges is om de hoeveelheid afval te verminderen en zo een bijdrage te leveren aan het behoud van hulpbronnen. Het milieulabel stelt eisen aan de gebruikte materialen, de gebruikte kleurstof (in het geval van Brother de gebruikte toner), de uitstoot in de binnenlucht tijdens het printproces en de prestatiekenmerken van toner- of inktcartridges. De TN-3512 RE-toner kreeg de certificering nadat Brother had bewezen dat het onderdelen hergebruikt die ten minste 75% van het gewicht van het product uitmaken, dat wij elke cartridge kunnen herfabriceren tot een kwaliteit die zo goed als nieuw is en dat wij een volledig milieuvriendelijk product aanbiedt.

Craig McCubbin, Managing Director bij Brother Industries UK en Brother's wereldwijde Remanufacturing Technology Centre zei: "Wij werken al sinds 2021 aan de herziene Blue Angel-criteria, die aantonen dat wij ons inzetten om onze impact op het milieu te verminderen en hulpbronnen te sparen. Als een van Europa's toonaangevende duurzaamheidscertificeringen bevestigt Brother ook de vooruitgang die wij op dit gebied hebben geboekt en geven wij onze klanten de garantie dat het kopen en herfabriceren van Brother-tonercartridges een milieuvriendelijke manier van printen is."

"Wij zijn tevreden dat wij de certificering aan Brother als eerste OEM (Original Equipment Manufacturer) kunnen toekennen volgens de herziene toekenningscriteria voor geherfabriceerde tonercartridges en inktcartridges voor printers, kopieerapparaten en multifunctionele apparaten (DE-UZ 177, editie 2021). Het uitdagende certificeringsproces omvat het testen van de door Brother gebruikte materialen en de onderhoudskenmerken van monochrome toner. De toner moet ook in overeenstemming zijn met kantoorapparatuur met een lage uitstoot en voldoen aan onze strenge eisen voor het vrijkomen van fijne en ultrafijne deeltjes tijdens het printen", zegt Christoph Eßer-Ayertey, hoofd van RAL Environment.

De prijs komt op een moment dat printerfabrikanten onder toenemende druk staan om de CO2-uitstoot, de hoeveelheid afval en hun integrale impact op de planeet te verminderen.

"Dit is absoluut een geweldige prestatie en iets waar iedereen bij Brother ongelooflijk trots op is", voegt Craig McCubbin toe. "Het feit dat Brother de eerste OEM ter wereld is die dit heeft bereikt, getuigt van ons harde werk en onze vastberadenheid. Het bewijst dat de mogelijkheden van Brother op het gebied van tonerremanufacturing een klasse apart zijn.

"Momenteel werd deze certificering enkel aangevraagd voor een van onze tonermodellen. Dankzij het EcoDesign van onze cartridges kunnen wij ongeveer 85% van alle ingezamelde toners herfabriceren en belanden 0% van de gebruikte originele Brother-tonercartridges die wij ontvangen op de stortplaats dankzij onze zero waste to landfill-geaccrediteerde recyclagelocaties, een enorme onderneming gezien het volume. Gemiddeld kunnen wij ook meer dan 75% van het gewicht van al onze modellen hergebruiken.

"Als bedrijf zetten wij ons al 18 jaar in voor het inzamelen, recycleren en vooral het herfabriceren van gebruikte tonercartridges, en ik kan met een gerust hart zeggen dat geen enkele andere printerfabrikant dit op hetzelfde niveau doet als wij."

Brother herfabriceerde meer dan 40 miljoen originele Brother-tonercartridges en heeft ambitieuze plannen om dit aantal te verhogen en aanvullende herfabricageprocessen in zijn projectenportfolio te introduceren.

Craig McCubbin voegt hieraan toe: "Wij hebben ambitieuze plannen en streven er altijd naar om onze mogelijkheden op het gebied van herfabricage uit te breiden, terwijl wij er tegelijkertijd voor blijven zorgen dat er niets op de stortplaats belandt. Wij zetten ons ook in om samen met onze klanten en partners nieuwe manieren te ontwikkelen om onze producten op duurzame wijze te hergebruiken of te recycleren.

"Deze toewijding strekt zich ook uit tot onze bredere duurzaamheidsactiviteiten en onze vastberadenheid om onze processen zo circulair mogelijk te maken. Onze circulaire toewijding wordt weerspiegeld in onze Milieuvisie 2050, onze ambitieuze CO2-reductiedoelstelling van 65% in 2030 en koolstofneutraliteit in alle bedrijfsactiviteiten in 2050, allemaal gecertificeerd door het Science Based Targets (SBTi) initiatief."

De Blue Angel gecertificeerde TN-3512 RE toner wordt momenteel gebruikt voor exclusieve B2B-contracten in Europa.

Over DE-UZ 177

Gereviseerde tonercartridges en inktcartridges voor printers, kopieerapparaten en multifunctionele apparaten (DE-UZ 177)

Blue Angel tonermodules met ecolabel helpen de hoeveelheid afval te verminderen en zo hulpbronnen te sparen. Deze tonermodules moeten ook voldoen aan strenge eisen voor de gebruikte materialen, de zwart/wit- of kleurentoners en de onderhoudseigenschappen. Last but not least moeten de gereviseerde tonermodules met het Blue Angel ecolabel die beschikbaar worden gesteld aan geïnteresseerde leveranciers en gebruikers - in combinatie met kantoorapparatuur met een lage uitstoot volgens DE-UZ 171 of DE-UZ 205 - voldoen aan de strenge eisen voor het vrijkomen van fijne en ultrafijne deeltjes tijdens het printen.

Over Blue Angel

Ontdek meer over het ecolabel Blue Angel | The German Ecolabel (blauer-engel.de)

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printersscanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

Blue Angel DE-UZ 177 (2021) certificering voor milieuvriendelijk geherfabriceerde Brother tonercartridge