1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2022
  5. Brother sponsort Agoria Solar Team op weg naar Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika

Brother sponsort Agoria Solar Team op weg naar Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika

Op 5 oktober 2021 kondigde Brother zijn sponsoring aan van het Agoria Solar Team dat zich nu voorbereidt op het wereldkampioenschap Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. We besloten onze schouders onder het Agoria Solar Team te zetten, omdat we geloven in de techniek en de doelstelling van hun prachtig project.

In ons persbericht van vorig jaar gaven we een overzicht van de prestaties van het Agoria Solar Team van 2018 tot 2021 en een korte uitleg over hun zonnewagen BluePoint Atlas.

Vandaag overlopen we kort de laatste prestaties van de ingenieursstudenten van de KU Leuven en kondigen een nieuwe challenge aan.

Wedstrijden Agoria Solar Team 2021-2022

Oktober 2021 - Solar Challenge Marocco

In oktober 2021 nam het team met de BluePoint Atlas deel aan een wedstrijd van 2.500 kilometer doorheen Marokko en het Atlasgebergte. De deelnemers worden uitgedaagd om vijf etappes van elk zo'n 500 kilometer af te leggen in zo een kort mogelijke tijd met hun wagens op zonne-energie. De route van de Solar Challenge loopt langs de Sahara en het steile Atlasgebergte. In totaal namen er 7 zonnewagens deel uit heel Europa.

Het Agoria Solar Team eindigde op de tweede plaats na Nederlandse team uit Delft. De Belgen wonnen wel de laatste etappe van deze challenge.

Juni 2022 - Wereldrecord op Lommelse Ford-testbaan

In juni 2022 slaagde het studententeam van de KU Leuven erin om met hun BluePoint Atlas 1.051 kilometer af te leggen in 12 uur tijd. Ze verbraken het vorig record van 924 kilometer in 12 uur dat sinds 2020 op naam stond van het Nederlandse Solar Team uit Delft.

Het Agoria Solar Team heeft het wereldrecord van het meeste aantal gereden kilometers met een zonnewagen in 12 uur tijd verbroken.

De BluePoint Atlas geïnnoveerd

Het team heeft het afgelopen jaar de nieuwste zonnewagen verbeterd. Ze hebben innovaties toegevoegd en verder op betrouwbaarheid ingezet. De grootste innovatie is het toevoegen van een aerodynamische vin1 die de wagen toelaat te zeilen in de wind. Het is de eerste zonnewagen ooit die voorzien is van dergelijk systeem.

De zonnewagen is volledig klaar voor de nieuwe internationale raceuitdaging Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

September 2022 - Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika 

De Sasol Solar Challenge gaat door van 9 tot 16 september. Het is de eerste keer dat het Belgische Solar Team zal deelnemen aan deze buitengewone uitdaging. Studententeams van over de hele wereld worden uitgedaagd om op 8 dagen tijd zoveel mogelijk afstand af te leggen op zonne-energie (tussen Johannesburg en Kaapstad). Dit is de langste wedstrijd waaraan het Belgische team zal deelnemen tot nu toe. Zowel betrouwbaarheid als strategie zullen een belangrijke rol spelen.

We wensen het Agoria Solar Team nogmaals veel succes. We duimen alvast!

Volg het  Agoria Solar Team op Facebook en LinkedIn.

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printers, scanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

Brother helpt de samenleving bij het bereiken van duurzame ontwikkeling door positief en continu rekening te houden met de milieu-impact in alle aspecten van de bedrijfsvoering. De onderneming levert voortdurend inspanningen op het gebied van milieubehoud.

 

1 https://www.agoria.be/nl/over-ons/agoria-solar-team/agoria-solar-team-onthult-geheim-wapen-in-aanloop-naar-volgende-wedstrijd

Brother Agoria Solar Team 2022 sponsor