1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2022
  5. Europese recyclagefabriek van Brother viert twee belangrijke mijlpalen

Europese recyclagefabriek van Brother viert twee belangrijke mijlpalen

De toonaangevende Slovaakse recyclagefabriek van Brother - een van de vooraanstaande fabrieken voor tonerrecyclage in Europa - viert vandaag haar 15e verjaardag. Deze faciliteit bereikte ook de koolstofneutrale status en is de tweede recyclagefabriek van Brother die deze erkenning ontvangt.

De fabriek werd gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag naar recyclage van toners in Europa en is de grootste van de 4 recyclagefaciliteiten van Brother. Samen recycleren ze jaarlijks meer dan 2,6 miljoen toners en hergebruiken genoeg afval om elk jaar 3 olympische zwembaden te vullen.

Dave Lawrence, directeur van Brother Industries Slovakia, verklaarde: "We openden Brother Industries Slovakia in 2007 toen de wereldwijde tonerrecyclage nog in de kinderschoenen stond. We waren een van de eerste faciliteiten die deze activiteit opstartten in Europa. Sindsdien moesten we jaar na jaar groeien om het volume aan cartridges, dat door Brother-klanten en -partners werd teruggestuurd, te kunnen verwerken. Tot op vandaag hebben we in Slovakije meer dan 18 miljoen cartridges gerecycleerd. Dit toont aan hoe toegewijd onze klanten zijn om het milieu te ondersteunen en dat ze geloven in onze visie van duurzaamheid."

 

De Slovaakse fabriek ontvangt lege tonercartridges, evalueert ze, vervangt versleten onderdelen en maakt gereviseerde cartridges die strenge controles ondergaan om dezelfde kwaliteit als nieuwe toners te bieden. Daarbij wordt 80 procent van het oorspronkelijke materiaal hergebruikt, terwijl de rest gerecycleerd en gebruikt wordt om andere Brother-producten te maken.

Deze 15e verjaardag valt ook samen met de erkenning van de CO2-neutraliteit van de fabriek. Samen met de vestiging in het Verenigd Koninkrijk, die in 2021 de status van koolstofneutrale fabriek kreeg, realiseren ze een van de enige CO2-neutrale recyclageprocessen in Europa waarbij geen afval wordt gestort.

Dave Lawrence voegde hieraan toe: "Het bereiken van de koolstofneutrale status voor zo'n grote operatie is belangrijk en iets waar we allemaal ongelooflijk trots op zijn. We nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu zeer ernstig en startten al veel initiatieven om onze impact op het milieu te verminderen. Alles wat we niet kunnen hergebruiken, wordt gerecycleerd. Dit draagt bij aan een gesloten kringloopproces waarbij niets naar de stortplaats gaat.”

"Bovendien wordt een groot deel van onze energie opgewekt met zonnepanelen en een door ons geïnstalleerde bodemwarmtepomp. Deze natuurlijke energiebron heeft onze CO2-uitstoot alleen al met 48% verminderd. Het zijn dergelijke innovaties die ervoor zorgen dat we onszelf voortdurend verbeteren en uitdagen om een zo duurzaam mogelijk recyclageproces tot stand te brengen."

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printers, scanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

Europese recyclagefabriek van Brother viert twee belangrijke mijlpalen