1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Milieu
  6. Hoe ons recyclageprogramma klimaatverandering en CO2-uitstoot tegengaat
cool-earth-power-of-recycling

Hoe ons recyclageprogramma klimaatverandering en CO2-uitstoot tegengaat

Brother steunt de liefdadigheidsinstelling Cool Earth - we investeren in lokale gemeenschappen, helpen de CO2-uitstoot te verminderen en beschermen de wereld waarin we leven.

Brother steunt al meer dan tien jaar de liefdadigheidsinstelling Cool Earth om ontbossing te stoppen - we investeren in lokale gemeenschappen, helpen de CO2-uitstoot te verminderen en beschermen de wereld waarin we leven.

De focus ligt op de regenwouden - een kostbaar stuk land, niet alleen vanwege de natuurlijke schoonheid, maar ook vanwege de positieve impact op het milieu.

Regenwouden zijn van onschatbare waarde in ons huidige klimaat - ze absorberen CO2 en produceren zuurstof om het tempo van de opwarming van de aarde te vertragen. Ze genereren regen voor de landbouw en herbergen duizenden planten, dieren en mensen.

Met CO2-niveaus die vandaag hoger zijn dan tijdens de afgelopen 800.000 jaar (1), betekent het verlies van een regenwoud een wereldwijd drama. Brother is daarom verheugd over een langdurige liefdadigheidssamenwerking met een aanpak die het antwoord kan bieden op dit probleem. In het afgelopen decennium ondersteunde Brother de wereldwijde liefdadigheid tegen ontbossing, Cool Earth.

Door onze samenwerking wordt er in Peru of Papoea-Nieuw-Guinea een boom beschermd voor elke acht inktpatronen of vier tonercartridges die door Brother worden ontvangen via het gratis retour- en recyclingprogramma. In deze regio's is de lokale gemeenschap afhankelijk van het regenwoud en het regenwoud van hen.

Onder de video vind je de resultaten van ons retour- en recyclageprogramma voor 2019

Tien jaar geleden werden de regenwouden in deze gemeenschappen bedreigd door ontbossing; mensen overtraden de wetten met het kappen van bomen die snel verkocht werden om medicijnen, brandstof of voedsel te kopen.

Cool Earth bedacht een betere oplossing om de macht terug te geven aan lokale gemeenschappen. Hun steun heeft deze mensen in staat gesteld hun eigen beslissingen te nemen. Investeringen in onderwijs, gezondheidszorg en opleiding bieden inwoners en toekomstige generaties kansen op het gebied van werk en levensonderhoud.

Door deze investering verdient de lokale bevolking nu meer aan landbouw en andere activiteiten dan aan het verkopen van hun land aan houtkapbedrijven. Het creëren van een sterkere gemeenschap betekent een veiliger bos.

Deze nieuwe video van Cool Earth, gefilmd met de Asháninka-gemeenschap in Peru, laat zien wat het regenwoud, hun thuis, voor hen betekent.

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor milieuvriendelijk ondernemen

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven