1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2021
  5. Brother sponsort het Agoria Solar Team

Brother sponsort het Agoria Solar Team op weg naar het wereldkampioenschap Solar Challenge Marocco

17 jaar geleden hadden enkele Belgische studenten een droom: een zonnewagen bouwen om hiermee de Australische Outback te doorkruisen. Met een team van 15 ingenieursstudenten gingen ze aan de slag met een uniek en ambitieus project. Intussen behaalde ze al 4 gouden medailles tijdens diverse internationale zonneraces. Dit jaar besloot Brother International Belgium zijn schouders te zetten onder het Agoria Solar Team door sponsoring. De printergigant gelooft in de techniek en de doelstelling van hun prachtig project.

 

BluePoint Atlas, de zonnewagen van het Agoria Solar Team

In augustus 2021 stelde het Agoria Solar Team met trots hun nieuwe zonnewagen voor aan het Afrikamuseum in Tervuren. Het team bestaat uit 20 jonge gepassioneerde ingenieursstudenten van de KU Leuven. Ze bouwden samen de volledig nieuwe hoogtechnologische wagen ‘BluePoint Atlas’ die door zonne-energie wordt aangedreven, op 3 wielen rijdt en een unieke gestroomlijnde kogelvorm heeft. Het is de eerste zonnewagen van het Belgische team met een aerodynamische spitse neus, een zeer performante vorm geïnspireerd op elementen in de natuur. De BluePoint Atlas heeft gebogen zonnecellen en een zelfgebouwde elektromotor voor optimale prestaties.

Dit is de negende Belgische zonnewagen dat het Agoria Solar Team (met jaarlijks wisselende ingenieursstudenten) bouwt en toont hiermee de sterktes van hernieuwbare energie en de nieuwste technologieën aan.

 

Agoria Solar ‘winning’ Team 2018 - 2021

Op zondag 19 september 2021 werd het team Europees kampioen tijdens de 24 iLumen Eurpean Solar Challenge op het circuit van Zolder. Op 24 uur tijd moesten de deelnemende zonnewagen zoveel mogelijk rondes rijden. Tijdens de spannende nek-aan-nekrace tussen België en Nederland zoomde de BluePoint Atlas als winnaar over de meet met een totaal van 346 ronden of 1.384 kilometer op het circuit. Dit is de tweede keer dat het Belgische team wint op Europees niveau.

“De avond voor de start moesten we onze testen vroegtijdig beëindigen na een onverwacht manoeuvre van een ander team. Hierdoor was het een onzeker of we wel aan het Europees kampioenschap zouden kunnen deelnemen. Maar na een lange nacht werk zijn we erin geslaagd om de zonnewagen rijklaar te krijgen voor de start van de race”, vertelt een mechanisch ingenieur van het Agoria Solar Team.

In 2018 eindigde het Agoria Solar Team als eerste in de Carrera Solar Atacama in Chili. In 2019 behaalde het team nogmaals de wereldtitel tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Hiermee bewezen de studenten van KU Leuven dat ze tot de absolute wereldtop behoren. Omwille van de pandemie ging de wedstrijd in 2020 niet door.

 

Volgende internationale uitdaging - Solar Challenge Marocco

Vorige week vertrok het Team naar Marokko waar ze zich voorbereiden voor de volgende wedstrijd. Van 25 tot 29 oktober 2021 nemen ze deel aan de internationale Solar Challenge Marocco, een zonnerace doorheen de Marokkaanse Sahara en het Atlastgebergte. Studententeams van universiteiten over de hele wereld nemen het tegen elkaar op. De prachtige BluePoint Atlas - met een knipoog naar het Atlasgebergte - zal op 5 dagen tijd ongeveer 2.500 kilometer moeten afleggen in de warme Marokkaanse Sahara. De grootste uitdaging zullen de 10.000 hoogtemeters langs de voet van het Atlasgebergte zijn. Ze nemen de strijd op tegen 8 andere zonnewagens uit Nederland, Duitsland, Zweden, Roemenië en Turkije.

We wensen het Agoria Solar Team veel succes. We duimen alvast 🤞 Het gaat jullie goed!

Volg het Agoria Solar Team op Facebook en LinkedIn.

 

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printers, scanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

Brother helpt de samenleving bij het bereiken van duurzame ontwikkeling door positief en continu rekening te houden met de milieu-impact in alle aspecten van de bedrijfsvoering. De onderneming levert voortdurend inspanningen op het gebied van milieubehoud.

brother-sponsor-agoria-solar-team-winning-team