1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Beveiliging
  6. Firmware bijwerken - deze eenvoudige beveiligingsoplossing kan het verschil maken
updating-printer-firmware

Firmware bijwerken - deze eenvoudige beveiligingsoplossing kan het verschil maken

Beveiliging is een duidelijke prioriteit voor IT-professionals. Printers binnen een netwerk worden evenwel vaak over het hoofd gezien; ze zijn nochtans een integraal onderdeel van de infrastructuur van bijna elke onderneming.

Cybercriminelen richten zich steeds vaker op printers en andere aangesloten apparaten, van scanners tot automaten, en dit vanwege hun verfijning en functionaliteit.

Uit onderzoek van Quocirca1 blijkt dat meer dan één op de tien van alle beveiligingsincidenten die een bedrijf treffen printer-gerelateerd zijn: 59 procent van de gevallen resulteert in gegevensverlies. Volgens ons onderzoek wil slechts een kwart van de IT-professionals investeren in printbeveiliging, 75 procent heeft nooit geïnvesteerd in documentversleuteling en 56 procent maakt geen gebruik van gebruikersauthenticatie.

Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat deze dreiging voorbehouden was aan grote bedrijven, maar dat is niet langer het geval. Hackers verleggen hun aandacht naar de distributie-ketens en kleinere bedrijven, want dit zijn gemakkelijker doelwitten. Dit risico wordt nog groter naarmate meer mensen van thuis uit werken en apparaten gebruiken die mogelijk niet aan dezelfde strenge beveiligingsprotocollen zijn onderworpen als die op kantoor.

Updaten om veilig te blijven

Om te vermijden dat je slachtoffer wordt van een cyberaanval, bestaat er een eenvoudige oplossing : zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de besturingssoftware (firmware) voor al je systemen gebruikt.

Hackers zijn voortdurend op zoek naar bugs en zwakke plekken in software die kunnen worden misbruikt. Wanneer dit gerapporteerd of gedetecteerd wordt, middel van regelmatige controles op ervaringen, ontwerpen ontwikkelaars een oplossing die vervolgens als firmware-update wordt verzonden.

Dit is een voortdurende strijd - net zo snel als ontwikkelaars oplossingen vinden voor kwetsbaarheden in apparaten, vinden hackers nieuwe manieren om binnen te komen.

Fabrikanten werken er hard aan om steeds een stap voor te blijven en hun klanten te beschermen tegen criminelen die in hun systemen binnenkijken.

Dit is de reden waarom updates regelmatig worden vrijgegeven en het is essentieel om je netwerken niet in gevaar te brengen door de updates te negeren, of het nu voor een server, computer of printer is.

Vergeet je printers niet

Als je afdrukapparatuur via kanalen direct verbonden is met het internet, kunnen hackers dit toegangspunt tot je organisatie gebruiken om bij je gevoelige informatie te geraken. Zelfs als je de juiste firewalls heeft geïnstalleerd, bestaat er nog steeds een risico.

Sta dus niet toe dat je printers en scanners een open deur vormen in je beveiliging – zorg ervoor dat updates altijd geïnstalleerd worden zodra ze binnenkomen en voorkom dat je systemen een gemakkelijk doelwit worden voor hackers.

Met behulp van onze Brother-firmware-updatetool beschik je steeds over de nieuwste firmware-updates. Ontdek hoe je de firmware van je printer of scanner kunt bijwerken.

1 Quocirca: https://quocirca.com/wp-content/uploads/2019/02/Quocirca-Print-Security-Feb-2019-Final-Web.pdf

Meer artikels over Brother Blog | Tips om je bedrijfsgegevens te beveiligen

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven