1. Home Brother
 2. Business
 3. Resource Hub
 4. Blog
 5. Milieu
 6. Verantwoord verminderen, hergebruiken, recycleren en aankopen van papier - World Paper Day
world-paper-day

Verantwoord verminderen, hergebruiken, recycleren en aankopen van papier - World Paper Day

We staan zelden stil bij papier, maar het is een waardevolle hulpbron.

Misschien verbaast het je wel dat elke persoon in Europa gemiddeld meer dan twee stukjes papier per uur gebruikt; dat komt neer op 250 tot 300 kilo papier per jaar1.

Ter gelegenheid van World Paper Day op 1 november hebben we een aantal eenvoudige manieren geselecteerd waarmee je zowel op kantoor als thuis op een verantwoorde manier papier kan hergebruiken, recyclen, aankopen en het gebruik ervan verminderen.

Papierverbruik verminderen

 • Hot desking - Het verwijderen van vaste bureaus is een geweldige manier om het papiergebruik tot een minimum te beperken. Het is veel moeilijker om een papier te verzamelen als je elke dag op een andere stoel zit.
 • Ga voor papierloos - Zowel op kantoor als thuis controleert je best of al je rekeningen digitaal verzonden worden en betaal ze online of per telefoon. De meeste bedrijven zullen het je gemakkelijk maken, omdat het kostenefficiënter is om een factuur te e-mailen en het risico op verlies via de post wordt vermeden.
 • Verander je ochtendroutine - Europeanen staan bekend voor hun liefde voor koffie. Wanneer je je ochtendkopje neemt, vermijd dan de minder milieuvriendelijke papieren tas. Koop een herbruikbare mok en neem ze mee. Veel handelaars geven een korting als klanten hun eigen beker meebrengen.

Papier hergebruiken

 • Upcycle - Papier is fantastisch knutselmateriaal en kan worden omgezet in nieuwe voorwerpen, zoals kransen, decoraties, vazen, dozen, kommen, lampen en nog veel meer. Bezoek Brother Creative Center-website van Brother voor meer inspiratie.
 • Slim winkelen - Kies herbruikbare materialen. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van papieren handdoeken, doeken die je meerdere keren kan wassen en hergebruiken. Er zijn veel milieuvriendelijke versies beschikbaar die van bv. bamboe gemaakt worden.
world-paper-day-blog-image

Papier recycleren

 • Scheiden en recycleren - Wist je dat elke ton (1.000 kg) gerecycleerd papier 17 bomen, 1.700 liter olie, 4.000 kilowatt energie, 31.822 liter water en veel stortruimte kan besparen²? Deze kleine verandering in je routine en het bewuster omgaan met papier en recyclage, kan een grote impact hebben op het milieu.
 • Opruimen - Zowel op de werkplek als thuis kan je oud papier, dat ruimte inneemt, recycleren en documenten, dieje wenst te bewaren, digitaliseren. Door documenten naar je systeem te scannen, neemt papier niet veel ruimte in op je kantoor. De mantra “opgeruimd bureau voor een opgeruimde geest” geeft je een positief gevoel over je geordende werkruimte

Aankooptips

 • De stengels van verandering - Gemiddeld zijn maar liefst 384 bomen nodig om het toiletpapier te maken dat door één persoon tijdens zijn leven wordt gebruikt³. Help de opwarming van de aarde tegen te gaan door gewoonweg over te schakelen op bamboeweefsel en -toiletrol. Bamboe is 's werelds snelst groeiende plant en absorbeert 30% meer koolstof en geeft 35% meer zuurstof af dan bomen.
 • Zoek naar goedkeuring - Bij het kopen van papiergerelateerde producten kijk je best uit naar het FSC-label op bv. een keukenrol of op je favoriete boek. Er zijn drie soorten FSC-labels - FSC 100%, FSC recycled en FSC Mix. Producten kopen met het FSC-keurmerk betekent dat je mee helpt te zorgen voor de bossen overal ter wereld.

Vier deze World Paper Day mee door in je dagelijks leven slimme en toch eenvoudige gewoonten te integreren om je papierverbruik te verminderen en papier bewust te hergebruiken, recycleren en aan te kopen.

Meer informatie over het gratis recyclageprogramma voor het recyclen van toners en inktpatronen van Brother en hoe je kan helpen het milieu te beschermen.

1 http://www.theworldcounts.com/stories/Paper-Waste-Facts
2 https://www.usi.edu/recycle/paper-recycling-facts/
3 http://www.toiletpaperhistory.net/toilet-paper-facts/toilet-paper-fun-facts/

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor milieuvriendelijk ondernemen

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven