Viaport logo

Viaport is een grote transportorganisatie in Spanje, gespecialiseerd in wegtransport en het transport van alle soorten containers.


De uitdaging

A large haulage company required a more efficient way for sending and printing paperwork for its drivers.

De oplossing

Brother loste hun probleem met het automatisch printen en digitaliseren van documenten op met hun mobiele printer en compacte scanner.

De resultaten

  • Vereenvoudigd leverings- en facturatieproces
  • Verbeterde klantrelaties met totale traceerbaarheid van de beweging van hun goederen
  • Draagbare printers die perfect zijn voor de cabine van een vrachtwagen

In our company we needed to have a specialist partner for printing and scanning inside the truck cabin.

We didn’t know that this could be solved in such a simple way, but thanks to Brother, we have proven that combining the experience and relying on a company that knows your needs, everything is possible.

Brother’s mobile printer and scanner offering allows us to save on productivity and costs while increasing the satisfaction of our employees and customers.

 

Antonio Higueras Cruz, Voorzitter

Wekelijkse papierwerkoverdracht

De vrachtwagens van Viaport hadden geen apparatuur voor het verzenden en automatisch afdrukken van het papierwerk dat de chauffeur onderweg nodig had.

Traditioneel moest het papierwerk op het hoofdkantoor van het bedrijf worden verzameld om de transportdienst te starten, en aan het einde ervan worden afgeleverd, om het factureringsproces aan de klant te starten en over te gaan tot het ophalen van de dienst.

Met andere woorden: de transporteur moest de ondertekende papieren fysiek ophalen of afleveren bij het depot, waardoor tijd en brandstof werden verspild.

Mobiliteit centraal

Specialist op het gebied van technologische oplossingen, Brother, werd gekozen om aan de behoeften van het vrachtwagenpark van Viaport te voldoen met zijn mobiele print- en scanaanbod, waardoor tijd wordt bespaard en de productiviteit wordt verhoogd door het gebruik van mobiele printers, zoals de PJ-763MFi, en compacte scanners, zoals de ADS- 1600W (ons nieuwere equivalente model is de ADS-1700W).

Hiermee werd aan twee belangrijke eisen voldaan: automatisch printen en digitaliseren van documenten. Met de producten kunnen gebruikers onderweg documenten tot A4-formaat elektronisch afdrukken, scannen en verzenden.

Bovendien is de integratie van de apparatuur eenvoudig dankzij de stroomvoorziening die al in de vrachtwagencabines aanwezig is.

De installatie van deze apparatuur hielp ook het factureringsproces te versnellen, aangezien de leveringsbevestiging in het depot arriveert voordat de chauffeur terugkeert.

Gestroomlijnde processen

Dankzij Brother heeft Viaport snelheid en efficiëntie bereikt.

Chauffeurs hebben het probleem van het automatisch verzenden en ontvangen van benodigde documenten, wegenkaarten of vrachtbrieven kunnen oplossen, in realtime en waar dan ook.

Bovendien is het facturatieproces gestroomlijnd, waardoor de chauffeur de ondertekende pakbon bij aflevering kan scannen en versturen.

Op deze manier is het voor Viaport mogelijk geweest om een grotere toegevoegde waarde aan de klant te bieden, aangezien deze kan rekenen op een totale traceerbaarheid van de beweging van zijn goederen, waardoor de service wordt verbeterd.

Lees meer over Brother's oplossingen voor de transport- en logistieke sector.

A Viaport employee printing a customer delivery note on a Brother PJ-763MFi A4 mobile printer in the cab of his truck

De geïntegreerde PJ-763MFi A4 mobiele printer van Brother voldoet aan de behoeften van het vrachtwagenpark van Viaport.

Wat hebben we verwezenlijkt?

White clock icon on a round purple background

Verhoogde efficiëntie

De chauffeurs van Viaport kunnen nu automatisch de benodigde documenten, wegenkaarten of vrachtbrieven verzenden en ontvangen, in realtime en waar dan ook.

White coins icon on a round purple background

Lagere kosten

De oplossing heeft het factureringsproces helpen versnellen, omdat de leveringsbevestiging bij het depot arriveert voordat de chauffeur terugkeert, waardoor tijd en brandstof worden bespaard.

White star icon on a round purple background

Klanttevredenheid

Viaport biedt de klant nu een grotere toegevoegde waarde omdat hij kan rekenen op een volledige traceerbaarheid van de beweging van zijn goederen.

Ontdek de voordelen van de Brother oplossingen voor jouw onderneming