mitigating-mix-ups-how-efficient-identification-in-healthcare-can-be-life-saving

Identificatie in de zorg redt levens

Ontdek hoe je een verkeerde identificatie en traceerbaarheid in de gezondheidszorg kunt vermijden.

In de gezondheidszorg dienen identificatiefouten absoluut te worden vermeden. Een verkeerd geïdentificeerde patiënt kan de behandeling van een andere krijgen of onnodige tests ondergaan... In het ergste geval lijdt het tot een een chirurgische fout.

In de gezondheidssector worden identificatieprocessen opgevolgd, maar er is zeker mogelijkheid voor verbetering. De procedures kunnen veiliger en efficiënter worden gemaakt en door te innoveren kan er worden bespaard op kostbare medische hulpmiddelen.

Geef je identificatieproces een check-up

In zorgomgevingen is de werklast zwaar, zijn de eisen van de patiënt hoog en kunnen er meerdere zorgafdelingen aan dezelfde patiënt werken. Patiënten zijn terecht de primaire focus binnen deze uitdagende werkomgevingen, maar ook nauwkeurigheid speelt een cruciale rol.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat de globale kosten van medicatiefouten op 42 miljard dollar1 en wijst erop dat de menselijke schade, zelfs al valt die moeilijk te berekenen, nog veel groter is. Dit geeft duidelijk aan dat processen, die door innovatieve technologie ondersteund worden, essentieel zijn. Ze zorgen ervoor dat patiënten een correcte behandeling krijgen.

Om fouten te voorkomen en te voldoen aan strikte naleving van de regelgeving, moet het identificatieproces veelzijdig genoeg zijn om aan de uiteenlopende behoeften van verschillende afdelingen te voldoen. De overdracht van informatie moet eenvoudig en nauwkeurig, of het nu gaat om het opstellen van patiëntendossiers, het printen van medische polsbandjes en voorschriften of het labelen van bloedafnamebuisjes of andere stalen.

Klinisch labelen en mobiele printtechnologie

Een eenvoudige maar doeltreffende manier om het risico op menselijke fouten te verminderen en de workflow te verbeteren, is het gebruik van gespecialiseerde printers die duidelijke, betrouwbare en duurzame labels en polsbandjes met antimicrobiële coating produceren voor de gezondheidszorg.

We hebben labelprinters en mobiele printers ontwikkeld specifiek voor zorgsector. Door grondig onderzoek en ontwikkeling helpt onze nieuwste technologie de identificatieprocessen in de sector te verbeteren met geavanceerde oplossingen die tegemoet komen aan de noden van verschillende afdelingen.

  • Dankzij slimme TrustSense technologie kan de TD-2130NHC labelprinter je uitgaven verminderen en productie verdubbelen. Gebruikers kunnen namelijk zowel polsbandjes als labels afdrukken met hetzelfde toestel. De verschillende labeltypen worden bovendien snel en eenvoudig in de printer geïnstalleerd.
  • Het TD-4000 gamma drukt barcodes af tot 102mm (4 inch) af. Deze modellen zijn ideaal voor medische en laboratoriumlabels, evenals voor gebruik bij opnames en klinische zorg.
  • Met afdrukken tot maximaal 56 mm (2 inch) breed is de TD-2000 serie perfect voor het labelen van bloedstalen en voor toepassingen bij opnames, klinische zorg en de identificatie van medicijnen. De optionele li-ion-batterij verhoogt de mobiliteit van deze labelprinters, waardoor ze overal inzetbaar zijn. Dankzij de Wifi/Bluetooth aansluiting kunnen gebruikers overal ter plaatse labels maken.
  • De mobiele printers uit de PJ-700 reeks drukken af op A4-formaat, wat betekent dat ze bijzonder geschikt zijn om zorgplannen te printen en voor gebruik op de opnameafdeling en bij de thuiszorg. Deze toestellen zijn betrouwbaar, draagbaar, compatibel en aanpasbaar.

De oplossingen van Brother zorgen ervoor dat je veiliger omgaat met medische informatie.

1 http://www.who.int/patientsafety/medication-safety/en

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor meer efficiëntie in je bedrijf

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven