1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Efficiëntie
  6. Hebben bedrijven nog steeds A3 afdrukken nodig?
Een werknemster in een oranje topje staat bij een grote, witte kantoorprinter en bladert door een geprint boekje. Op de achtergrond is een wazige fabriek te zien.

Hebben bedrijven nog steeds A3 afdrukken nodig?

Grote hoofdkantoren van bedrijven, in het centrum of aan de rand van de stad, worden langzamerhand meer symbolisch dan functioneel. Ze worden meer een culturele en onderscheidende basis voor het bedrijf dan een werkplek voor werknemers. Toch blijven hoogwaardige technologische middelen nodig om efficiënt en veilig te kunnen werken.

De pandemie heeft werken op afstand en flexibiliteit aangemoedigd. Dit heeft ertoe geleid dat bedrijven het gebruik van werkruimten zijn gaan herbekijken. Volgens een rapport van Savanta1 was 70% van de middelgrote tot grote bedrijven zelfs al van plan hun fysieke kantoorruimte tegen eind 2020 te verkleinen.

Dankzij hybride werktijden hebben werknemers nu de keuze om thuis, op kantoor of in co-working spaces dichter bij huis te werken. De verwachting is dan ook dat bedrijven hun kantoorruimte zullen verkleinen en eerder zullen investeren in kleinere satellietkantoren die strategisch dichter bij de woonplaats van de werknemers liggen.

Of het nu over het bedrijfskantoor of het thuiskantoor gaat, de nodige en hoogwaardige technologische middelen moeten beschikbaar zijn om taken efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren.

 

Slim afdrukken om efficiënter te zijn

Van posters tot etiketten en een veelheid aan documenten, zoals facturen of loonbrieven, alles wordt dagelijks afgedrukt door bedrijven met grote multifunctionele afdrukapparatuur die verschillende formaten kan produceren. Tegenwoordig worden veel van deze apparaten onderbenut, omdat de teams die ze gebruikten op meerdere locaties werken en voor hun behoeften kiezen voor digitale of handigere oplossingen.

Ook de vorm van vergaderingen is veranderd. Veel vergaderingen worden nu via videobellen gehouden (een format dat gegroeid is). Daarnaast bestaat er een gemengde vorm waarbij sommige werknemers op kantoor zijn en anderen virtueel vergaderen. Wat de vergadervorm ook is, het gebruik van documentatie gebeurt nog steeds grotendeels op papier. Het personeel moet nog steeds papieren documenten beheren en delen. Het blijft een waardevol hulpmiddel om beslissingen te nemen, op kantoor of thuis, als ondersteuning bij vergaderingen en om informatie te delen of als basis voor overleg.

Anderzijds wordt scannen - dat al een belangrijke functie in kantoren was - nu essentieel voor het delen van alle afgedrukte informatie. Bovendien zorgt het voor een veilige overdracht van documenten tussen collega's, partners en leveranciers.

En we mogen de milieuaspecten niet vergeten, die de wereld en de bedrijven ertoe aanzetten energie-efficiëntere en ook minder op papier gebaseerde oplossingen te zoeken.

Dit betekent evenwel niet dat afdrukken niet meer nodig is. Integendeel, het toont aan dat de manier waarop we printen verandert, waardoor bedrijven hun behoeften en oplossingen moeten aanpassen. Het wordt steeds duidelijker dat bedrijven hun apparatuur moeten optimaliseren door rationalisering, recyclage en vervanging van apparatuur die niet langer bruikbaar is of niet ten volle wordt benut. Tegelijkertijd moeten ze er ook voor zorgen dat ze hun werknemers de nodige hulpmiddelen verschaffen om efficiënt en veilig te kunnen werken.

 

Heeft je bedrijf A3-printers nodig? Professionele inkjetprinters kunnen een betere oplossing zijn

Grote, gecentraliseerde ruimtes zijn niet de meest efficiënte oplossing voor het nieuwe normaal. De meeste bedrijven die A3-apparatuur gebruiken, printen eigenlijk weinig op A3, hoewel het destijds misschien wel de voordeligste optie was voor het hele kantoor. Toch zijn de kosten per pagina van dergelijke apparatuur ook nu nog laag. Hoe dan ook, het afdrukvolume in kantoren - niet noodzakelijk in het bedrijf zelf, met zijn kleinere externe teams - is sterk afgenomen en de investering in A3-apparatuur moet opnieuw worden overwogen om aan de bestaande behoeften van het bedrijf te voldoen.

Het is tijd om de technologie en het printen in de huidige omvang van het machinepark te heroverwegen en na te gaan of deze nog voldoen aan de eisen van werkgroepen. Even belangrijk is dat kleinere, moderne apparaten veel energiezuiniger kunnen zijn.

Hoe dan ook, er zullen altijd sectoren zijn waar A3 essentieel is - zelfs de meest gangbare, zoals architectuur- of ontwerpstudio's. Voor degenen die slechts kleine hoeveelheden op A3 afdrukken, is het assortiment inkjetprinters van Brother met verschillende capaciteiten en formaten een zeer efficiënte en economische oplossing. Ze zijn kleiner en toch bijna even krachtig als de grotere modellen. De sleutel is evalueren en optimaliseren.

Ontdek ook waarom bedrijven meer op A4 afdrukken.

 

1 Source: Savanta, Business Tracker – Wave 1 (October 2020) – 1,001 UK businesses

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor meer efficiëntie in je bedrijf

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven