1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2023
  5. Platinum certificaat van RBA voor productievestiging van Brother in de Filipijnen

Tweede RBA Platinum certificering voor Brother fabriek

 

Brother Industries, Ltd. (President: Ichiro Sasaki) kondigde vandaag aan dat zijn dochteronderneming en productiefaciliteit BROTHER INDUSTRIES (PHILIPPINES), INC. een Platinum certificaat ontving na een audit van Responsible Business Alliance (RBA).

Dit is de derde fabriek van de Brother Group met een RBA certificering en de tweede met een Platinum-certificering.

De aangesloten bedrijven van de wereldwijde non-profitorganisatie RBA zetten zich in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) via duurzame toeleveringsketens.

Platinum, hoogste score

Brother Industries (Philipinnes), INC. is een fabriek in Batangas, Filippijnen, en produceert printers, all-in-one printers en labelprinters. Na een audit door een externe organisatie van RBA werd de fabriek erkend voor de categorieën arbeid, veiligheid, milieu, ethiek, beheer van de toeleveringsketen en passend beheer van deze beheersystemen.

Het bedrijf behaalde de hoogste score van 200 punten en is daarmee de tweede vestiging van de Brother Group die de platina certificering ontvangt, na een fabriek in China die printers en all-in-one printers produceert.

Doel van de Brother Group

De Brother Group heeft vijf aandachtspunten geïdentificeerd om "een bijdrage te leveren aan de maatschappij en de aarde te helpen beschermen", wat "Our Purpose” (ons doel) is in de visie van de Brother Group voor het fiscaal jaar FY2030, "At Your Side 2030".

Om een van deze doelen - nastreven van een verantwoorde waardeketen – te bereiken, had de Brother Group zich voorgenomen om het RBA Gold certificaat te behalen voor drie productiefaciliteiten tegen FY2024. Het doel s nu al ruimschoots bereikt.

  • Brother Industries (Vietnam) LTD. Gold certificering (180 punten) in 2022
  • Brother Technology (Shenzen) LTD. China Platinum (200 punten) in 2023
  • Brother Industries (Philippines), INC. Platinum in 2023

Duurzame samenleving, respect en veiligheid

De Brother Group zal blijven bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving in de hele toeleveringsketen: de mensenrechten van werknemers respecteren en zorgen voor een veilige werkomgeving door zich in te zetten voor de RBA Gedragscode en de uitbreiding van MVO inkoop.

 

Meer over RBA

De Responsible Business Alliance (RBA) is een wereldwijde non-profitorganisatie die maatschappelijk verantwoord ondernemen promoot. RBA zet zich in voor de rechten en het welzijn van werknemers en gemeenschappen die te maken hebben met wereldwijde toeleveringsketens. De gedragscode bevat normen om ervoor te zorgen dat de arbeidsomstandigheden veilig zijn, dat werknemers met respect en waardigheid worden behandeld en dat de bedrijfsvoering milieuvriendelijk is.

De organisatie verzoekt haar leden om naleving van de respectieve normen na te streven via hun managementsystemen. De RBA-audit is een systeem waarbij een externe auditorganisatie een evaluatie uitvoert in overeenstemming met de Gedragscode. Evaluaties worden uitgevoerd door middel van een on-site audit door een derde partij en afhankelijk van de score wordt een Silver (160 punten of meer), Gold (180 punten of meer) of Platinum (200 punten) certificering toegekend.

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printersscanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

RBA Platinum certificering voor Brother fabriek