Artikel toegevoegd
 1. Home Brother
 2. Thuiswerken
 3. Organisatietips
Een bureau met een laptop en een plant

Maak ruimte voor een aangename werkplek

Of u nu alleen thuis werkt of uw bureau met anderen deelt, rommel kan heel snel uw werkruimte vullen.

 • Maak er een gewoonte van om uw bureau aan het begin of einde van elke werkdag op te ruimen zodat u optimaal geconcentreerd blijft.
 • Bewaar alleen uw meest gebruikte items op uw bureau en bewaar kleinere items zoals paperclips, pennen en post-its in kleine doosjes.

Vier mappen geordend in een kast

Creëer een archiefsysteem voor uw home office

Weersta aan de verleiding om elk document af te drukken, omdat het papierwerk zich snel zal opstapelen.

 • Gebruik een eenvoudige archieflade voor belangrijk papierwerk dat u regelmatig nodig heeft. Andere documenten bewaart u best in gelabelde schuiven of dozen. Zo blijft uw werkruimte vrij.
 • Digitaliseer uw opslagruimte door uw papierwerk te scannen en te bewaren op uw computer of in de cloud. Ontdek onze documentscanners voor het home office.

Foto van een thuiskantoor

Pauzeer in een andere ruimte dan uw werkplek

Wanneer u telewerkt, kunnen de grenzen tussen werk en privéleven snel vervagen. Neem gedurende de dag regelmatig een pauze in uw thuiskantoor.

 • Installeer uw home office in een aparte ruimte, zodat u kunt schakelen tussen uw professionele en privéleven. Als dit niet mogelijk is, kies dan een hoek van een kamer die u uitsluitend gebruikt om in te werken.
 • Maak duidelijke afspraken met een werkschema dat voor iedereen in huis zichtbaar is. Communiceer belangrijke vergaderingen indien mogelijk van tevoren met uw gezin.

Een bureau met een open notitieblok

Zorg voor een comfortabele werkruimte

Geef uzelf de ruimte die u nodig hebt voor aangename werksessies! Besteed aandacht aan de ergonomie van uw werkruimte en de plaatsing van de benodigde apparatuur.

 • Zorg voor een werkruimte die stil en goed verlicht is, zodat u op afstand kunt vergaderen en bellen met collega's in uw bedrijf. Kies een kamer met een raam en een mooi uitzicht zodat u zo ontspannen mogelijk kan werken.
 • Overweeg te investeren in een ergonomische bureaustoel en voetensteun en plaats desktopapparatuur zoals uw toetsenbord en muis op een comfortabele hoogte en afstand.

Ontdek onze producten voor het home office