Artikel toegevoegd
 1. Home Brother
 2. Thuiswerken

Onze tips om productiever te werken van thuis

Of je het nu telewerken, thuiswerken of home office noemt, werken van thuis brengt vaak een gevoel van onafhankelijkheid en flexibiliteit met zich mee. Maar er zijn ook uitdagingen aan verbonden voor zowel bedrijven als werknemers. Wanneer u thuis telewerkt, zijn er een aantal zaken die leiden tot een verminderde concentratie en productiviteit. Denk maar aan afleidingen in het huishouden, de beperkte communicatie met collega's en een moeilijk te bewaren evenwicht tussen werk en privé.

Met het juiste werkschema kunt u echter net zo productief en efficiënt zijn als wanneer u op kantoor zou zijn. Brother staat zoals altijd "At your side" met praktische tips die u helpen om uw thuiskantoor in te richten en uw productiviteit op peil te houden.

Laptop op een bureau, man gebruikt zijn telefoon

1. Richt uw werkruimte praktisch in

Neem deze twee zaken in overweging voordat u aan de slag gaat met de inrichting van uw thuiskantoor:

 • In welke kamer van uw huis gaat u uw home office installeren? U zult meer dan zeven uur per dag in uw thuiskantoor doorbrengen, dus denk goed na over hoe u het gaat inrichten met meubilair en apparatuur.
 • Welk materiaal en welke tools heeft u nodig om te kunnen werken van thuis? Maak de balans op van de apparatuur die u al hebt en van het budget dat u moet uittrekken voor essentiële aankopen.

Vrouw zit aan bureau thuis naast gele fiets

2. Zorg voor een comfortabel thuiskantoor

Uw home office moet zowel functioneel als comfortabel zijn. Zorg ervoor dat uw werkruimte zo ergonomisch mogelijk is en dat uw meubilair perfect is afgestemd op uw telewerkgewoonten.

 • Een stoel met goede ondersteuning, een voetensteun en een bureau op de juiste hoogte zullen een groot verschil maken bij uw dagelijkse werkzaamheden, niet alleen voor uw gezondheid maar ook voor uw productiviteit.
 • Een goed geplaatste muis en toetsenbord en een monitor op ooghoogte helpen u om gefocust en efficiënt te blijven tijdens het werk.

Vrouw maakt aantekeningen op een bureau

3. Volg een efficiënte werkroutine

Thuiswerken vergt in het begin discipline en geduld. Probeer daarom uw werkroutine zoveel mogelijk aan te houden.

 • Maak schema's met werkuren en pauzes. Begin op hetzelfde uur als normaal en las regelmatig pauzes in voor koffie of lunch.
 • Maak "to do" lijstjes voor al uw taken en prioriteiten en maak uw bureau vrij aan het begin van uw werkdag.
 • Zorg voor zo min mogelijk afleiding terwijl u werkt en maak tijd vrij voor uw familie en vrienden tijdens uw pauzes.

Ontdek onze producten voor het home office

4 praktische organisatietips voor uw home office

Een bureau met een laptop en een plant

Maak ruimte voor een aangename werkplek

Of u nu alleen thuis werkt of uw bureau met anderen deelt, rommel kan heel snel uw werkruimte vullen.

 • Maak er een gewoonte van om uw bureau aan het begin of einde van elke werkdag op te ruimen zodat u optimaal geconcentreerd blijft.
 • Bewaar alleen uw meest gebruikte items op uw bureau en bewaar kleinere items zoals paperclips, pennen en post-its in kleine doosjes.

Vier mappen geordend in een kast

Creëer een archiefsysteem voor uw home office

Weersta aan de verleiding om elk document af te drukken, omdat het papierwerk zich snel zal opstapelen.

 • Gebruik een eenvoudige archieflade voor belangrijk papierwerk dat u regelmatig nodig heeft. Andere documenten bewaart u best in gelabelde schuiven of dozen. Zo blijft uw werkruimte vrij.
 • Digitaliseer uw opslagruimte door uw papierwerk te scannen en te bewaren op uw computer of in de cloud. Ontdek onze documentscanners voor het home office.

Foto van een thuiskantoor

Pauzeer in een andere ruimte dan uw werkplek

Wanneer u telewerkt, kunnen de grenzen tussen werk en privéleven snel vervagen. Neem gedurende de dag regelmatig een pauze in uw thuiskantoor.

 • Installeer uw home office in een aparte ruimte, zodat u kunt schakelen tussen uw professionele en privéleven. Als dit niet mogelijk is, kies dan een hoek van een kamer die u uitsluitend gebruikt om in te werken.
 • Maak duidelijke afspraken met een werkschema dat voor iedereen in huis zichtbaar is. Communiceer belangrijke vergaderingen indien mogelijk van tevoren met uw gezin.

Een bureau met een open notitieblok

Zorg voor een comfortabele werkruimte

Geef uzelf de ruimte die u nodig hebt voor aangename werksessies! Besteed aandacht aan de ergonomie van uw werkruimte en de plaatsing van de benodigde apparatuur.

 • Zorg voor een werkruimte die stil en goed verlicht is, zodat u op afstand kunt vergaderen en bellen met collega's in uw bedrijf. Kies een kamer met een raam en een mooi uitzicht zodat u zo ontspannen mogelijk kan werken.
 • Overweeg te investeren in een ergonomische bureaustoel en voetensteun en plaats desktopapparatuur zoals uw toetsenbord en muis op een comfortabele hoogte en afstand.

Enkele suggesties voor een welverdiende pauze!

Vrouw zit aan bureau thuis en knutselt

Toon uw dierbaren dat u aan hen denkt

Waarom print u geen gepersonaliseerde boodschap op een satijnen lint om uw vrienden en familie te verrassen? De vele kleurencombinaties passen perfect bij uw geschenkverpakking.

Laat uw creativiteit de vrije loop
Persoon knipt een afbeeldingen van een hond geprint vanaf het Creative Center

Ontdek leuke bezigheden voor uw kinderen

Het Brother Creative Center biedt educatieve spelletjes, knutselmateriaal, kleurplaatjes, origami en nog veel meer toffe bezigheden die u zelf kan printen voor uw kinderen terwijl u telewerkt.

Inspireer me