Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Thuiswerken

Onze tips om productiever te werken van thuis

Of je het nu telewerken, thuiswerken of home office noemt, werken van thuis brengt vaak een gevoel van onafhankelijkheid en flexibiliteit met zich mee. Maar er zijn ook uitdagingen aan verbonden voor zowel bedrijven als werknemers. Wanneer u thuis telewerkt, zijn er een aantal zaken die leiden tot een verminderde concentratie en productiviteit. Denk maar aan afleidingen in het huishouden, de beperkte communicatie met collega's en een moeilijk te bewaren evenwicht tussen werk en privé.

Met het juiste werkschema kunt u echter net zo productief en efficiënt zijn als wanneer u op kantoor zou zijn. Brother staat zoals altijd "At your side" met praktische tips die u helpen om uw thuiskantoor in te richten en uw productiviteit op peil te houden.

Laptop op een bureau, man gebruikt zijn telefoon

1. Richt uw werkruimte praktisch in

Neem deze twee zaken in overweging voordat u aan de slag gaat met de inrichting van uw thuiskantoor:

  • In welke kamer van uw huis gaat u uw home office installeren? U zult meer dan zeven uur per dag in uw thuiskantoor doorbrengen, dus denk goed na over hoe u het gaat inrichten met meubilair en apparatuur.
  • Welk materiaal en welke tools heeft u nodig om te kunnen werken van thuis? Maak de balans op van de apparatuur die u al hebt en van het budget dat u moet uittrekken voor essentiële aankopen.

Vrouw zit aan bureau thuis naast gele fiets

2. Zorg voor een comfortabel thuiskantoor

Uw home office moet zowel functioneel als comfortabel zijn. Zorg ervoor dat uw werkruimte zo ergonomisch mogelijk is en dat uw meubilair perfect is afgestemd op uw telewerkgewoonten.

  • Een stoel met goede ondersteuning, een voetensteun en een bureau op de juiste hoogte zullen een groot verschil maken bij uw dagelijkse werkzaamheden, niet alleen voor uw gezondheid maar ook voor uw productiviteit.
  • Een goed geplaatste muis en toetsenbord en een monitor op ooghoogte helpen u om gefocust en efficiënt te blijven tijdens het werk.

Vrouw maakt aantekeningen op een bureau

3. Volg een efficiënte werkroutine

Thuiswerken vergt in het begin discipline en geduld. Probeer daarom uw werkroutine zoveel mogelijk aan te houden.

  • Maak schema's met werkuren en pauzes. Begin op hetzelfde uur als normaal en las regelmatig pauzes in voor koffie of lunch.
  • Maak "to do" lijstjes voor al uw taken en prioriteiten en maak uw bureau vrij aan het begin van uw werkdag. Lees onze organisatietips voor meer inspiratie.
  • Zorg voor zo min mogelijk afleiding terwijl u werkt en maak tijd vrij voor uw familie en vrienden tijdens uw pauzes.

Ontdek onze producten voor het home office

Enkele suggesties voor een welverdiende pauze!

Kubusvormige boekenkast met opbergdozen

Blijf georganiseerd met deze 4 tips

Van het opruimen van uw bureau tot het bewaren van de balans tussen werk en privéleven terwijl u op afstand werkt: lees onze vier belangrijke organisatietips om efficiënt te telewerken.

Lees onze tips
Vrouw zit aan bureau thuis en knutselt

Toon uw dierbaren dat u aan hen denkt

Waarom print u geen gepersonaliseerde boodschap op een satijnen lint om uw vrienden en familie te verrassen? De vele kleurencombinaties passen perfect bij uw geschenkverpakking.

Laat uw creativiteit de vrije loop
Persoon knipt een afbeeldingen van een hond geprint vanaf het Creative Center

Ontdek leuke bezigheden voor uw kinderen

Het Brother Creative Center biedt educatieve spelletjes, knutselmateriaal, kleurplaatjes, origami en nog veel meer toffe bezigheden die u zelf kan printen voor uw kinderen terwijl u telewerkt.

Inspireer me