Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2018
  5. Een miljard pagina’s verzonden via iPrint&Scan app sedert 2011

Een miljard pagina’s verzonden om te printen via iPrint&Scan app sedert de lancering in 2011

  

Brother toont aan dat de opkomst van ‘smart’ toestellen niet heeft geleid tot de 'dood van het afdrukken', want de in 2011 door de print- en technologiespecialist gelanceerde applicatie iPrint & Scan bestaat reeds 6 jaar.

Uit data blijkt dat steeds meer klanten deze app van Brother gebruiken om rechtstreeks vanaf hun smartphone of tablet af te drukken. iPrint&Scan maakt het werken vanaf ‘intelligente’ toestellen nog eenvoudiger en probleemloos, want er moet geen computer worden opgestart om een document naar een printer te sturen of een scanopdracht te voltooien.

Gratis app iPrint&Scan met succes gelanceerd in 2011

Toen de app in september 2011 door Brother gelanceerd werd, zijn er wereldwijd 371.225 documenten verzonden om te printen. Zes jaar later in dezelfde maand werden iets meer dan 30 miljoen documenten verstuurd om af te drukken - een verbluffende groei.

De gebruikscijfers van iPrint&Scan bleven stijgen en in januari 2018 werd afgeklokt op een indrukwekkend getal van 1 miljard* wereldwijd.

De gratis app van Brother - beschikbaar op Apple iPhone, Apple iPad, Android-smartphones, Android-tablets en Amazon Fire-tablets - is meer dan 6 miljoen keer gedownload op Android en iOS.

Eenvoudig te gebruiken applicatie

De app is beschikbaar in heel Europa en eenvoudig en intuïtief in gebruik:

  • Om vanaf mobiele toestellen af te drukken/scannen binnen een Local Area Network (LAN).
  • Om vanaf mobiele toestellen af te drukken buiten de LAN (afdrukken op afstand). De Brother iPrint&Scan gebruikt hiervoor Google Cloud Printer

Het afdrukproces van iPrint&Scan is eenvoudig met drie basisstappen: klikken op afdrukken, selecteren vanwaar er moet afdrukt worden en het gewenste document kiezen.

Compatibel met Cloud-opslagdiensten

Klanten kunnen de iPrint&Scan gebruiken om af te drukken vanuit of te scannen naar verschillende cloudopslagdiensten, waaronder Dropbox, Evernote, Google Drive, OneDrive en Apple iCloud.

Het scannen verloopt naadloos;:gebruikers selecteren de scanoptie, drukken op delen of opslaan en kiezen de locatie van de scan. Kopieer- en faxfuncties zijn ook beschikbaar via de app.

Peter Hanne, Sales Manager bij Brother International Belgium verklaart: “Gegevens tonen aan dat er nog steeds een grote vraag is naar afdrukken, maar steeds meer klanten gaan er ‘slim’ mee om en gebruiken er hun smartphones of tablets voor. Wij zijn verheugd dat er, 6 jaar na de lancering van iPrint&Scan, maar liefst 1 miljard documenten zijn verzonden om via deze app af te drukken; we kijken uit naar aanhoudende downloads en gebruik in 2018.”

*1 miljard pagina’s werden geteld vanaf de lancering van iPrint&Scan in 2011. De printpagina wordt berekend op basis van de dataconversie van de Brother-server.

Heeft u vragen? Contacteer ons dan via solutions@brother.be.