Artikel toegevoegd
 1. Home Brother
 2. Over ons
 3. Nieuws
 4. 2018
 5. Inkjet, laser of direct thermisch - hoe kiest u beste technologie

Hoe kiest u de beste afdruktechnologie voor uw onderneming?

Een steeds groter wordend productaanbod maakt deel uit van de moderne samenleving - een zegen, maar ook oorzaak van verwarring. Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe printer, kan het grote aanbod overweldigend zijn. 

Om te beginnen zijn er drie verschillende technologieën beschikbaar in het printeraanbod van Brother – inkjet, laser en direct thermisch – plus een ruim aanbod van functies, zoals cloud-connectiviteit, en interessante oplossingen. En dat is al heel wat.

Laat u niet van de wijs brengen door de technologie of specificaties. Hou het simpel wanneer u op zoek bent naar een nieuwe printer en denk eerst na over wat u van het toestel verwacht.

 • Moet u facturen afdrukken voor een boekhoudafdeling?
 • Maakt u deel uit van een ontwerpbureau dat indruk wil maken op een klant met een professioneel ogende presentatie?
 • Heeft u een onderneming met mobiele werknemers die basisdocumenten nodig hebben voor onderweg?

Brother raadt aan om eerst de functie van het toestel te bekijken en dan de snelheden, uitvoer en technische specificaties. Maak eerst een lijst met wat u van de printer verwacht en dat is dan de eerste stap in uw aankoopproces.

Stel volgende eenvoudige vragen om uw lijstje vorm te geven

 • Zal de printer door een of twee personen in een klein (thuis)kantoor gebruikt worden, is hij bedoeld voor een grotere werkgroep om te delen via het netwerk of moet hij geschikt zijn om mobiel te gebruiken?
 • Print u iedere maand slechts een handvol pagina's - of duizenden?
 • Is kleur van belang of zijn zwart-witafdrukken prima voor uw bedrijf?

Denk nu aan de ‘slimme verbinding’…

 • Wilt u ook kunnen afdrukken vanaf een mobiel toestel, zoals een tablet of mobiele telefoon?
 • Wilt u afdrukken vanuit of scannen naar de cloud?
 • Bent u op zoek naar geavanceerde functies, zoals Near-Field Communication?
 • Wilt u cartridges met hoge capaciteit gebruiken om kosten te besparen?

Moet u mobiel afdrukken?

Heeft u een draagbare printer nodig? Direct thermische printers zijn de ideale oplossing; er is geen inkt, toner of lint nodig, de printers zijn licht, compact, robuust en werken met individuele papiervellen of -rollen en cassettes die onderweg gemakkelijk kunnen vervangen worden. De compacte printers van ons bekroond PJ-assortiment (afdrukken op A4) worden gemakkelijk in een koffertje of draagtas meegenomen of in een voertuig gemonteerd. De lichtgewicht MW-145BT (afdrukken op A7) is 's werelds dunste printer en klein genoeg om in de zak van uw jas te passen.

Heeft u gespecialiseerde toepassingen nodig?

Direct thermisch afdrukken is ideaal voor gerichte toepassingen, zoals etiketten, polsbandjes, bonnen en kaartjes. Deze technologie kan zelfs dubbel carbonpapier aan. De TD-2120N-labelprinter biedt prestaties, functies en capaciteit van desktop-etikettenprinters, is draadloos en volledig mobiel met de optionele batterij.

Lasers en inkjets gaan hand in hand voor professioneel gebruik

Laserprinters werden in het verleden dikwijls gekoppeld aan ondernemingen met een groot printvolume, terwijl inkjetprinters eerder bestemd waren voor het kleine (thuis)kantoor. Dankzij de vooruitgang op gebied van inkjettechnologie en de daaruit ontwikkelde inkjetgamma’s die aan de behoeften van de KMO beantwoorden, zoals de Business Smart-reeksen, is deze traditionele bestemming niet langer van toepassing.

Toestellen die meegroeien met uw onderneming

Waar direct thermische technologie zijn voordeel behoudt voor draagbare en gespecialiseerde printtoepassingen, is de kloof tussen laser en inkjet klein geworden; beide technologieën van Brother zijn geschikt om aan de bestaande professionele vereisten tegemoet te komen. Hoewel deze twee technologieën in het verleden mogelijk concurrenten waren, kunnen ze ook perfect naast elkaar in bedrijven geïntegreerd worden als onderdeel van een Managed Print Services-contract of van een groter printerpark om medewerkers met verschillende behoeften binnen een onderneming te ondersteunen.

De bottom line is - denk eerst na over wat u van uw toestel verwacht en we vertrouwen erop dat we u kunnen helpen met een printer dat bij u past.