Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2018
  5. 110 jaar Brother 'at your side'

Brotherly love - 110 jaar Brother 'at your side'

In 2018 viert Brother een mijlpaal van 110 jaar ondernemen. Hoewel deze levensduur indrukwekkend is, veelzeggender nog is dat we gedurende generaties van culturele en technologische veranderingen altijd 'at your side' zijn geweest

Om deze gebeurtenis te vieren, delen we met jullie - en met een warm hart - 10 belangrijke mijlpalen in onze geschiedenis.

  

1) Starten met naaimachines - Brother begon in 1908 in Nagoya (Japan) met het herstellen en produceren van onderdelen voor naaimachines. Tegen 1928 ontwikkelde het bedrijf zijn eigen machines. De eerste modellen, zoals hier samen met de oprichters Masayoshi en Jitsuichi Yasui getoond, zijn nu indrukwekkende antieke voorwerpen.

  

2) Innovatie op twee wielen - Het zal veel mensen verbazen om te horen dat Brother in 1956 in de wereld van de motorfietsproductie stapte met de Motorcycle Darling.

3) Liefde voor het typen - Brother betrad in 1961 de typemachinemarkt met de productie van 183 eenheden van de JP1 alfabetische draagbare schrijfmachine. In 1980 hadden we in totaal 10 miljoen schrijfmachines geproduceerd en in 1990 ruim 20 miljoen.

4) Tijd voor verandering - Nu misschien wel ons meest gekende product, maar het was pas in 1971 dat we onze eerste printer vervaardigden. De high-speed dot-matrixprinter M-101 maakte de overstap naar geïnformatiseerd werken mogelijk.

5) Naam maken met labels - Eind jaren tachtig stapte Brother in de wereld van het afdrukken van etiketten met het PT-6-labelsysteem.

6Museumstuk - De laatste in Europa geproduceerde Brother-typemachine werd in 2012 gemaakt. Het laatste CM-1000-model werd geschonken aan het Londense Wetenschapsmuseum en vertegenwoordigt het einde van een tijdperk.

7) Draagbare technologie - In 2011 kwam Brother met een technologisch snufje op gebied van digitale weergave, de AiRScouter van de eerste generatie, waardoor visuele informatie in de gezichtslijn werd gebracht.. 

8) Sportieve reflectie - Tussen 1987 en 1999 was Brother de sponsor van de Manchester City Football Club en dit was een belangrijk onderdeel van onze Europese ontwikkeling. De sportkits met ons logo zullen in de sportgeschiedenis verdwijnen.

9) Faxen met finesse - Brother waagde zich in 1988 op de markt van communicatieproducten met zijn eerste thermische faxmachine in Europa. Met zijn hoekige design vormt de Fax-100 een nostalgisch voorbeeld van de technologie van de jaren 80.

10) Drones, AR en toekomstige technologie - Onze derde generatie AiRScouter WD-300 maakt het mogelijk om meerdere taken tegelijk te superviseren en is een efficiënt hulpmiddel voor professionele videografen en dronepiloten. We denken dat het de potentie heeft om de manier waarop mensen werken te veranderen en dat het mettertijd een klassiek voorbeeld van draagbare technologie kan worden.

Brother stelt innovatie altijd voorop. En zo zijn wij gedurende decennia steeds “at your side” gebleven zowel 'bij u thuis' als 'in uw bedrijf' met tal van historisch en cultureel belangrijke producten.

   

---

Brother International (Belgium) maakt deel uit van de Brother Global Group, is sedert 1971 actief in België en Groot-Hertogdom-Luxemburg en gevestigd in Dilbeek/Groot-Bijgaarden. Het Belgische filiaal staat in voor de verkoop, marketing, distributie en dienst-na-verkoop met helpdesk en hersteldienst.

Brother biedt een assortiment van (all-in-one) printers, mobiele printers, labelprinters, scanners voor professioneel en thuisgebruik, alsook professionele faxmachines, originele verbruiksartikelen en accessoires. De meeste toestellen beantwoorden aan de moderne mobiele en webtoepassingen, en netwerkprinters of scanners kunnen door meerdere personen gedeeld gebruikt worden.

Voor de professionele klanten voorziet Brother naast toestellen ook oplossingen, zoals kostenbesparende beheeroplossingen (waaronder Managed Printer Services) en informatiebeveiliging. Er is software beschikbaar om af te drukken vanuit een eigen applicatie naar Brother-(label)printers.

Brother International (Belgium) is ISO14001-gecertificeerd en voert een actief milieubeleid om de impact van de milieueffecten veroorzaakt door haar activiteiten, producten en dienstverlening zoveel mogelijk te beperken. Dankzij het recyclageprogramma kunnen bedrijven en consumenten de lege toners, drums en inktpatronen van Brother gratis terugsturen voor recyclage.