Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2018
  5. 10 jaar samenwerking van Brother met Cool Earth

10 jaar samenwerking van Brother met Cool Earth

 

Tien jaar partnerschap en tienduizend hectare beschermd regenwoud - twee belangrijke prestaties die samen een wereld van verschil maken.

Brother International Europe is sedert 2008 een belangrijke sponsor van Cool Earth. Deze liefdadigheidsinstelling voor het behoud van de tropisch regenwouden en de ondersteuning van lokale gemeenschappen bestond toen amper een jaar. De ondersteuning van de print- en technologiespecialist heeft nu bijna 10.000 hectare regenwoud beschermd, waardoor 2.6 miljoen ton koolstof is opgesloten.

Levens transformeren in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea

Maar dat is niet alles. Brother heeft ook het leven van een aantal ongelooflijke regenwoudgemeenschappen veranderd. De directeur van Cool Earth, Matthew Owen, zei: "Van het financieren van een voedings- en hygiëneprogramma in Peru tot het verzenden van naaimachines om vrouwen te helpen in Papoea-Nieuw-Guinea… Brother doet alles om het regenwoud te beschermen."

In het Asháninka-partnerschap van Cool Earth in het Peruaanse regenwoud zorgen de prestaties van Brother onder andere voor medische buitenposten, proper drinkwater voor de lokale gemeenschap en financiering van zes boten voor noodevacuaties en transport naar lokale markten.

In 2015 was Brother partner bij de oprichting van Cool Earth’s samenwerking met gemeenschappen in Orangerie Bay, Papoea-Nieuw-Guinea. Tot op heden heeft de onderneming een nieuw schoolgebouw gefinancierd, Brother-naaimachines gedoneerd aan een naaicoöperatie voor vrouwen en bijgedragen aan huishoudelijke benodigdheden en landbouwgereedschap voor dorpen die van dichtbij geconfronteerd worden met ontbossing.

Campagne “Klik voor de aarde” en recyclage

Brother ondersteunt Cool Earth op verschillende manieren, zoals met de pan-Europees Eco-Points-initiatief voor werknemers en de campagne 'Klik voor de aarde'. Klanten kunnen Brother ook helpen bij de ondersteuning van Cool Earth via een gratis retour- en recycleprogramma voor inktpatronen en toners van Brother.

Isao Noji, Managing Director van Brother International Europe, zei: "We zijn bij Brother erg trots op onze langdurige samenwerking met Cool Earth. Onze medewerkers en klanten blijven het vitale regenwoud en haar gemeenschappen in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea beschermen door middel van talloze initiatieven".