Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2017
  5. Brother domineert Europese A3-printermarkt

Brother domineert Europese A3-printermarkt

  

Brother houdt rekening met de wensen van de klanten en blijft verder printers aanbieden met kostenbesparende en duurzame inkjettechnologie en afdrukken tot A3-formaat; dit zijn de factoren die de marktleiderspositie van de print- en technologiespecialist bepalen. 

Marktleider in segment A3-compatibele printers

De all-in-one A3-inkjetprinters voldoen aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers bij de KMO waardoor Brother dit segment in 2016 in heel Europa domineerde.

Met een totale verkoop van 382.154 eenheden in Europa klokt de printerproducent af op een marktaandeel van 61 % voor A3-compatibele toestellen en dit voor de periode tussen januari en december 2016*. De volgende printeraanbieder in de ranglijst strandde op de tweede plaats met een aandeel van slechts 20 %.

De marktleider behaalde deze indrukwekkende score door de behoeften van de gebruiker in aanmerking te nemen en te focussen op de kosteneffectieve, betrouwbare en probleemloze inkjettechnologie voor printers met A3-capaciteit. Sedert de lancering van ’s werelds eerste all-in-one A3-inkjetprinter in 2008 heeft Brother meer dan 3 miljoen toestellen in deze categorie verkocht in Europa. 

Evolutie van de A3-oplossing voor de KMO

De Brother MFC-6490CW was de eerste multifunctionele A3-inkjetprinter die gelanceerd werd als kosteneffectieve A3-oplossing voor de KMO.

Brother ging verder met het innoveren van het A3-printen en lanceerde in 2012 het gamma Business Inkjet, de kleinste en snelste all-in-one A3-inkjetprinters en de eerste reeks met de innoverende landschaptechnologie. In 2014 werd het vernieuwde Business Inkjet-gamma gelanceerd.

Vandaag stelt Brother het 6 printers tellende Business Smart-gammabeschikbaar met A3-capaciteit (ook A4-printen en scannen), inclusief 3 Full A3-multifunctionals. Hieronder de belangrijkste kenmerken:

  • Hoge afdruksnelheid tot 22 ppm, met eerste afdruk in minder dan 6 seconden..
  • Competitieve paginakost met optionele hoogrendement-inktpatronen tot 3.000 pagina’s mono en 1.500 kleur.
  • Duurzaam toestel met verbeterde printkop die de levensduur verhoogt van 60.000 naar 100.000 pagina’s en robuuste papierladen om papierstoringen te verminderen.
  • Snel en intuïtief LCD-aanraakscherm en paneel met toetsen.
  • Automatische documentinvoer voor 50 bladen klaar voor gebruik.

Peter Hanne, Sales manager bij Brother International Belgium verklaart: "Onze aanhoudende markleiderspositie in dit segment is het resultaat van onze innoverende producten die beantwoorden aan de behoeften van de klanten. Daarnaast blijft de kostenefficiënte inkjettechnologie de voorkeur wegdragen van bedrijven die occasioneel of dagelijks op A3 afdrukken.

*Infosource-data voor Oost- en West-Europa, Januari-December 2016