Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2017
  5. Printen wordt mobiel & verkoop draagbare Brother-printers verdubbelt

Printen wordt mobiel & verkoop draagbare Brother-printers verdubbelt

De draagbare mobiele printers van Brother kennen een verkoopsucces in heel Europa, en dit grotendeels dankzij hun toenemende aanwezigheid in onverwachte sectoren.

Sinds 2013 ondergaan de mobiele printergamma’s PJ, RJ, TD en MW van Brother een indrukwekkende omzetgroei met een stijging van meer dan 125%. Deze trend zet zich verder, wat blijkt uit de eerste cijfers voor het nieuwe boekjaar (april/mei 2017). De gemiddelde maandelijkse omzet is ondertussen tweemaal zo hoog in vergelijking met vorig jaar.

Brother introduceerde zijn mobiele producten in 2009. Het succes van deze lancering kan grotendeels worden toegeschreven aan het gebruik van hoogwaardige producten, specifieke applicaties voor de mobiele sector én unieke toepassingen in verschillende nichemarkten.

Europese tatoeëerders gebruiken Brother

De PJ-reeks is ontworpen voor mobiel gebruik en is populair bij professionele gebruikers. Oorspronkelijk ontwikkeld voor hulpdiensten en dienstverlenende sectoren, drukken deze mobiele printers af op A4-documenten. Zo worden ontvangstbewijzen, facturen, werkorders, patiëntrapporten, parkeerbonnen en elektronische bestanden nu overal “in the field” afgedrukt.

De modellen uit het gamma PJ-600 en PJ-700 zijn ook populair bij de Europese tattoo-artiesten. Het afgelopen jaar is de markt aanzienlijk gegroeid dankzij de mogelijkheid om af te drukken met een resolutie tot 300 dpi, perfect voor ingewikkelde designdetails op de tattoostencils.

De omzetstijging vanaf 2013 valt samen met de introductie van iOS-compatibiliteit op de printer PJ-773. Werknemers kunnen met behulp van een draadloze verbinding vanaf hunmobiele Apple iPad en iPhone documenten maken en afdrukken. De nieuwste mobiele printers van Brother zijn zowel Apple- als Android-compatibel.

Een draagbare printer voor alle gelegenheden

De andere reeksen in Brothers draagbare line-up zijn:

  • TD-assortiment - afdrukken van aangepaste prijskaartjes, bonnen, voedingsetiketten, patiëntpolsbandjes, voorschriften en afspraakkaarten
  • RJ-assortiment - afdrukken in lastige omstandigheden vanaf robuuste toestellen met valbescherming
  • MW-assortiment - printen van ontvangstbewijzen en tickets op formaat A6 of A7 met compacte, dunne en lichtgewicht mobiele printers (zakformaat)

Jo De Jaeger, Sales Developer Mobile Solutions and Labelling bij Brother International Belgium, voegt hieraan toe: "Onze ononderbroken investering in onderzoek en ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat onze mobiele printers de behoeften van onze klanten weerspiegelen, hoe specifiek of niche-gebonden deze vereisten ook kunnen zijn.”

"Vooruitgang in mobiele connectiviteit, gebruiksgemak en levensduur van de batterij hebben ook bijgedragen tot de omzetgroei die we momenteel zien. Het merendeel van de verkochte printers wordt in een professionele context geïmplementeerd, zodat ze naadloos, snel en moeiteloos werken, wat belangrijk is.”

"We zijn verheugd te zien dat de opmars van de draagbare printers zich doorzet - of zelfs in tempo toeneemt. Het zijn geweldige, zeer veelzijdige producten die steeds nieuwe toepassingen vinden, waardoor professionals in heel Europa efficiënter en productiever zijn."