Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2017
  5. Mobiele stencilprinter voor tatoeëerders

Mobiele stencilprinter voor tatoeëerders

Naast zwarte inkt en naalden maakt de mobiele thermische 'stencilprinter' van technologiespecialist Brother vaker deel uit van de essentiële kit voor tattoo-artiesten in Europa.

De mobiele thermische PJ-printers worden traditioneel gebruikt door veldwerkers en hulpdiensten. Tijdens de afgelopen 12 maanden hebben bijna 2.500 Europese tatoeëerders deze toestellen gekocht.

De eeuwenoude kunst van het tatoeëren van de huid wordt al lang uitgeoefend met behulp van precisie-gereedschappen door getalenteerde ambachtsmannen en -vrouwen. De PJ-reeks van Brother maakt nu ook deel uit van deze traditie.

De manier waarop de PJ6- en PJ7-printers van Brother details in hoge resolutie afleveren is de tattooisten niet ontgaan. Ze gebruiken de printers om complexe, kleurrijke en gedetailleerde ontwerpen in 300 dpi op stencil te printen; deze precisie-afdrukken worden dan overgebracht naar de huid waarna het ‘inktwerk’ kan beginnen.

“Even belangrijk voor mijn werk als zwarte inkt”

Paul Talbot, een Europees 'PJ-pionier', is één van de eerste tattoo-artiesten die de mobiele thermische printers van Brother gebruikte om zijn stencils te produceren en zijn ontwerpen van zijn computer op de huid van zijn klanten over te brengen. Hij zegt dat deze printers zijn werk hebben veranderd. Paul was vroeger aangewezen op traditionele thermische printapparatuur die nog steeds in de industrie gebruikt worden, maar te groot is voor mobiele toepassingen.

Deze tattoo-artist werkt oorspronkelijk in het Verenigd Koninkrijk, maar reist regelmatig naar tattoo-conventies in Europa en de Verenigde Staten. Hij werd het beu om in de rij te moeten wachten om de stencildrukmachine, die door de organisatoren werd aangeboden, te gebruiken. Eerst koos Paul voor de printer PJ-623 voor gebruik in zijn studio en onderweg. Toen het mobiele printergamma PJ-7 van Brother gelanceerd werd, schakelde hij automatisch over naar het topmodel uit deze vernieuwde range.

De voormalige grafische ontwerper en muzikant werkt in de Modern Electric Tattoo Studio in Birmingham, Groot-Brittannië, en zegt dat hij een robuuste, betrouwbare en draagbare machine nodig had, zodat hij zijn eigen tattookit op tour kon meenemen.

“De PJ is even belangrijk voor mijn werk als zwarte inkt”, zegt Paul en beschrijft zijn stijl als “grunge” geïnspireerd grafisch design voor de huid.

“De perfecte oplossing moest een afdruk van 300 dpi produceren, zodat ik mijn ontwerpen met gedetailleerde precisie op de huid kan overbrengen; ook had ik een toestel in zakformaat nodig om mee te nemen”.

"Deze mobiele printer heeft de grenzen van mijn kunst en werk verlegt. De details die door Brothers thermische printtechnologie worden geleverd zijn indrukwekkend, met pointillistische complexiteit en nauwkeurigheid; mijn klanten en branchegenoten zijn onder de indruk”.

“Ik hoef geen compromissen te sluiten bij het creëren van mijn ontwerpen op de computer en moet me geen zorgen maken dat ze niet nauwkeurig door het stencilproces zullen geraken. Dit toestel heeft mijn werk en bedrijf gestroomlijnd. Ik kan meer tatoeages doen in de studio, omdat de printer snel, betrouwbaar en naadloos stencils aflevert; ik heb dus meer tijd voor het tatoeëren zelf.

"Dit product maakt deel uit van de toekomst in onze brancheen kan de manier waarop we tatoeëren veranderen; dit is een keerpunt in de tatoeagegeschiedenis en even belangrijk als de introductie van naalden voor eenmalig gebruik. Het zou feitelijk een dagelijkse tool voor elke hedendaagse tattoostudio moeten zijn; het is een baanbrekend product voor de industrie, kosteneffectief en duizend keer beter dan de bestaande kit."

Paul Talbot deelt zijn succeservaringen met de PJ7-reeks in een tutorial en een video over de PJ6-reeks op YouTube; ze werden meer dan 100.000 keer bekeken.

Jo De Jaeger, Sales developer Mobile Solutions and Labelling bij Brother International Belgium, voegt hieraan toe: “We zijn er trots op dat Brother het voortouw neemt op gebied van printtechnologie; de behoeften van een bijzonder levendige verticale markt ondersteunen, weerspiegelt onze eigen waarden in termen van creativiteit, precisie en vakmanschap.”

"Honderden Europese tattoo-artiesten hebben nu een mobiele thermische printer van de PJ-reeks als onderdeel van hun essentiële kit; het is ongelooflijk veelbelovend voor Brother om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van een ambacht die evolueert door de combinatie van technologie en talent.”

Het nieuwste PJ-700-gamma van Brother telt 4 strakke, robuuste modellen die afdrukken met een resolutie van 300 dpi, waaronder: PJ-723, PJ-763, PJ-763MFI en het topmodel PJ-773.

Aanbevolen verkoopprijs incl. btw: PJ-700-modellen vanaf € 639 en topmodel PJ-773 voor € 719.