Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2017
  5. Investeer in de toekomst met MPS

Investeer in de toekomst met MPS

Door technologische ontwikkelingen neemt de printermarkt aanzienlijke veranderingen waar over de manier waarop ondernemingen handelen en keuzes maken. Lage kosten en efficiëntie zijn evenwel de constante printvereisten voor ondernemingen. Peter Hanne, Sales Manager bij Brother International Belgium, verklaart hoe de oplossing ‘Managed Print Service’ (MPS) van de print- en technologiespecialist aan deze belangrijke vereisten beantwoordt.

Ondernemingen willen doordacht investeren in betrouwbare oplossingen als het op printen aankomt; investeren in efficiënte printers die weinig of geen invloed hebben op de tijd en productiviteit van hun werknemers.  

De printermarkt biedt de MPS-service overwegend aan voor grote organisaties. Brother zag een ‘gat in de markt’ en heeft een oplossing ontworpen op maat van de KMO.

Managed Print Service voor de KMO levert een op maat gemaakte en flexibele oplossing en is gebaseerd op de individuele behoeften van de klant, in plaats van een bestaande overlappende oplossing die niet echt overeenkomt met de vereisten.

MPS-oplossingen verzekeren een georganiseerde en gestructureerde aanpak voor ondernemingen – het is een systeem dat voor zichzelf zorgt. Om te voorkomen dat ondernemingen hun kostbare tijd besteden aan het opvolgen van hun toestellen, controleert MPS het afdrukvolume van de printer en bestelt/levert automatisch de verbruiksproducten, zoals toners en inktpatronen, die aan vervanging toe zijn, en dit zonder tussenkomst van de klant.

De klant ondervindt geen ongemakken door lege inktpatronen of toners en kan op de beste afdrukkwaliteit en prestaties van de printer rekenen dankzij de originele producten. MPS biedt ondernemingen ondersteuning en service, snelle herstellingen in geval van een defect, vermindering van de stilstandtijd van de printer en een minimale interventie van de klant.

MPS stimuleert kleine en middelgrote ondernemingen om hun gegevensbescherming te harmoniseren en te versterken in overeenstemming met de Europese GDPR of AVG (Algemene Gegevensbeschermingsverordening) door een auditspoor van de printactiviteiten te voorzien.

Deze factoren stellen ondernemingen in staat om zich toe te leggen op hun dagtaak en zich te concentreren op de activiteiten in hun sector.

Managed cost

Vele kleine bedrijven stappen over naar MPS, omdat het extra efficiëntie en kostenbeheersing biedt. Het systeem is transparant, stabiel en voorspelbaar.

Voor MPS heeft Brother een op maat gemaakte webportaal ontwikkeld op basis van de gebruikers-feedback. Klanten kunnen er hun afdrukken beheren wat kostenefficiëntie waarborgt.

Dankzij de volledige transparantie kunnen gebruikers de gebruiks- en lopende kosten van printers op het portaal consulteren. Het auditlogboek biedt een meer geformaliseerd proces en is bijzonder gunstig in het kader van het nieuwe GDPR-wetgeving. Dit verklaart dat als er een datalek is, de onderneming de verantwoordelijkheid heeft om de persoon waarvan de gegevens in gevaar zijn te informeren.

De duidelijke en gedetailleerde informatie over printkosten is zeer moeilijk te verkrijgen via een ad hoc-printbenadering. Met MPS betalen ondernemingen enkel voor wat ze afdrukken en geen maandelijkse vaste vergoeding. Het systeem toont hoeveel afdrukken bedrijven maken en als de printkosten boven hun budget liggen, kunnen ze het gebruik beperken door het aantal toegelaten prints per gebruiker in te stellen en van kleurenprints naar zwart-witafdrukken over te schakelen.

Een variabel clicktarief op basis van het verbruik betekent dat organisaties niet bestraft worden bij een lagere output als zij voor een contract zonder vastgestelde minimumeisen kiezen.

De combinatie van kostenefficiëntie en het leveren van verbeterde controle en gebruikersproductiviteit vormt een winnende formule voor KMO’s. Onze aanpak houdt deze oplossing eenvoudig en flexibel, en beantwoordt aan onze kerngedachte 'at you side'.

Bezoek onze online pagina over MPS http://www.brother.be/nl-be/printoplossingen/afdrukbeheer/managed-print-services