Artikel toegevoegd
 1. Home Brother
 2. Over ons
 3. Nieuws
 4. 2017
 5. Belang van labels bij het kiezen van milieuvriendelijke printer

Belang van labels bij het kiezen van milieuvriendelijke printer

Wij - bedrijven en burgers - willen allemaal het beste voor het milieu. Dat is op vele manieren mogelijk: recycleren, rijden met een kleinere of elektrische auto of zonnepanelen plaatsen op het dak. Door producten en diensten zorgvuldig te kiezen, kunnen we elke dag milieuvriendelijke beslissingen nemen.

Maar hoe weten we dat een product wel echt "groen" of "duurzaam" is? Op het moment van de aankoop hebben we degelijke betrouwbare informatie nodig en daarbij kunnen milieulabels en  ISO-normen helpen.

Wat heeft ISO met milieulabels te maken?

Milieulabels geven aan dat een product rekening houdt met het milieu en helpen bij de keuze van milieuvriendelijke producten. Ze komen voor in drie types (type I, II en III) die door de International Organization for Standardization (ISO) gestandardiseerd zijn of een nalevingslabel dat aangeeft dat het product voldoet aan specifieke prestatiecriteria.

Er zijn wereldwijd verschillende milieulabels in de landen waar Brother actief is. De drie belangrijkste milieulabels in Europa zijn Blue Angel en Nordic Swan.

 • Producten die voldoen aan een type 1-standaard, zoals het Duitse Blue Angel, doorlopen een streng proces waarbij de emissies, het energieverbruik, de recycleerbaarheid, andere milieuvereisten en voordelen zorgvuldig beoordeeld worden. De conformiteit van het toestel met het label wordt gecontroleerd door een milieujury.
 • Brother behaalde ook het Nordic Swan-label in de Scandinavische landen. Het proces om deze certificering te verwezenlijken is vergelijkbaar met dat van Blue Angel, maar met aanvullende lokale milieuvereisten die allemaal worden geverifieerd door de Nordic Eco Labelling Organisation, de uitgever van het Nordic Swan Label.
 • Meerdere labels versterken het vertrouwen in de eco-prestaties van het product

  In Europa wijzen de milieulabels Blue Angel en Nordic Swan op onze producten de weg naar milieuvriendelijke printers en scanners.

  Bij het onderzoek en de ontwikkeling van een product, begint Brother het ontwerpproces enkele jaren voor de lancering en worden de vereisten van de eco-labels in aanmerking genomen.

  Voor verdere milieu-informatie over Brother-producten in ECMA 370-formaat, waarin de milieuatttibuten en meetmethoden worden opgegeven, klikt u hier.