Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2017
  5. Monolasergamma zorgt voor omzetstijging

Monolasergamma zorgt voor omzetstijging

 

De verbeterde duurzaamheid, betrouwbaarheid en productiviteit van de printers van het nieuwste monolasergamma van Brother hebben geleid tot een gezonde stijging van de omzet. De print- en technologiespecialist wordt hierdoor één van de belangrijkste West-Europese aanbieders in de high-end A4-lasercategorie.

Het huidige 17 printers en all-in-ones tellende zwart-wit lasergamma van Brother werd in maart vorig jaar aan de klanten voorgesteld en biedt een reeks marktleidende verbeteringen tegenover de vorige reeks. De nieuwe robuuste en betrouwbare printers komen met een aantal praktische functies en oplossingen voor de steeds kosten-bewuster wordende ondernemingen; ook de digitale en intelligente technologie werd niet vergeten bij het ontwerpen van deze Brothers.

Tussen februari 2016 en maart 2017 zag Brother de verkoop van de mono-laserprinters in de high-end categorie in West-Europa aanzienlijk stijgen met 55% tegenover het voorgaande jaar. Dankzij deze meevaller vergrootte het marktaandeel van Brother in het segment monolaser A4-laserprinters + 30ppm. *

BLI Line of the Year Award

Naast dit verkoopsucces ontving Brother in januari 2017 de award BLI (Buyers Laboratory) “Line of the Year 2017”. Marlene Orr, BLI directrice van Office Equipment Product Analysis, zei het volgende over het gamma: " Brothers nieuwe monochrome printers en MFP’s zijn gebouwd voor de professionele gebruiker, leveren kwaliteitsvolle resultaten en zijn bijzonder betrouwbaar en intuïtief in gebruik; allemaal factoren die de productiviteit van de werknemer verhogen. Dit assortiment biedt eveneens Brother Web Connect, een oplossing waarmee bestanden op een betaalbare en eenvoudige manier gedeeld worden en een samenwerking in de cloud mogelijk wordt.

Betere prestaties

Deze monolaser line-up is op maat gemaakt voor werkgroepen die tot 10.000 pagina's per maand afdrukken en is Brothers eerste mono-assortiment met standaardpapierladen van 520 bladen, een maximale papierinvoer van 2.650 vel en een papieruitvoer tot 1.050 bladen. Dit komt overeen met een stijging van 150% in de standaardinvoer en 600% toename van de standaardoutput tegenover de vorige generatie.

Andere prestatieverbeteringen zijn onder meer het verdubbelen van de levensduur van de printers en een capaciteitstoename van 60% voor de automatische documenttoevoer. De afdruksnelheid gaat tot 50 pagina's per minuut, met de eerste afdruk in slechts 7,5 seconden. De gebruiker kan ook kiezen voor de Brother-toners met een ultrahoge capaciteit tot 20.000 pagina's; dit betekent een stijging van 66% in de maximale toneropbrengst.

Betrouwbare en aangepaste oplossingen

Het monolasergamma biedt professionele functionaliteiten en een lage TCO (Total Cost of Ownership) voor omgevingen met hogere printvolumes. De draadloze communicatiemethode NFC (Near Field Communication) is op alle modellen aanwezig om de beveiliging van de documenten en de gebruikersverificatie te verbeteren voor het afdrukken; een aparte en dure kaartlezer is niet nodig. Mobiel en cloud-gebaseerd printen is ook standaard voorzien.

Door de introductie van de Brother Solutions Interface op deze serie kunnen ontwikkelaars aangepaste en geïntegreerde oplossingen ontwikkelen. Daarnaast kan de gebruiker aangepaste interfaces aanmaken om nieuwe mogelijkheden te bieden die de operationele workflow en beveiliging verbeteren, terwijl er kosten bespaard worden.

*Internal Brother data