Artikel toegevoegd
 1. Home Brother
 2. Over ons
 3. Nieuws
 4. 2017
 5. Nieuwe scannerreeks Brother voor ondernemingen

Nieuwe scannerreeks van Brother voor ondernemingen

Brother baseerde zich op kantenonderzoek voor de ontwikkeling van zijn nieuwe generatie snelle, compacte en gebruiksvriendelijke scanners voor professioneel gebruik. De scanners ADS-2200 en ADS-2700W zijn ontworpen voor de KMO en SOHO met veel papieren documenten. Ze bieden nieuwe functies en scannen 45 % sneller dan de voorgaande reeks.

Uit Brothers onderzoek is gebleken dat 51 % van de ondernemingen gebruik maakt van single-function scanners en/of mobiele scanners2. Openbare besturen, productie-eenheden, verzekeringen en financiële instanties werden geïdentificeerd als sectoren met de hoogste scanvolumes. 

Deze nieuwe generatie scanners van Brother neemt een reeks documenttypes op, waaronder dubbelzijdig A4-papier, fotopapier, ontvangstbewijzen, plastic- en reliëfkaarten tot 1,32 mm dik. Dit gebeurt in één batch waardoor de voorsortering van verschillende soorten papier wegvalt.

De  scanners zijn makkelijk in gebruik dankzij de functie automatisch scannen naar vooringestelde bestemmingen; de inbreng van de klant is minimaal. De ADS-2200 en ADS-2700W scannen direct naar USB-geheugensticks zonder tussenkomst van een computer; de gebruiker scant bijvoorbeeld snel documenten voor een vergadering of uploadt ze voor een collega.

Deze Brothers scannen snel tot 35 dubbelzijdige kleurendocumenten per minuut. Wanneer de uitvoerlade ingeklapt is, nemen ze de oppervlakte van een A4-papier in; ze zijn zo compact dat ze in elk kantoor perfect passen.

Om de gebruikerservaring te verbeteren, versterkt dit gamma de afbeeldingskwaliteit met behulp van ingebouwde beeldverwerking- en documentcorrectietools. Andere correctiefuncties zijn onder meer verwijdering ponsgaten in gescande document, kleurcontrastinstelling, verwijdering van (inkt)vlekken en lijnen, randopruiming en karakterverbetering. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat documenten geoptimaliseerd worden en bedrijfsklaar zijn.

Het topmodel ADS-2700W beschikt over geavanceerde functies, zoals bekabelde LAN, draadloze Wi-Fi-connectiviteit, scan naar netwerkmap en File Transfer Protocol (FTP) en Secure File Transfer Protocol (SFTP). De compatibiliteit met Windows-, MacOS- en Linux-besturingssystemen zorgt ervoor dat de scanners eenvoudig geïntegreerd kunnen worden binnen de onderneming.

Via het 7,1cm LCD-aanraakscherm op de ADS-2700W worden gescande documenten direct naar vooraf geconfigureerde profielen verzonden, wat de voorbereidingstijd aanzienlijk vermindert. Een lockdown-functie kan geactiveerd worden om een hoger niveau van kantoorbeveiliging te waarborgen, en dit ter aanvulling op het onderzoek dat aangeeft dat 45 % van de bedrijven verplicht is om aan vertrouwelijke, wettelijke of regelgevende normen te voldoen.

De ADS-2200 heeft een simpele one-touch knopbediening voor efficiënt scannen.

Peter Hanne, Sales manager bij Brother International Belgium, voegt hieraan toe: "Dit uitmuntend scannergamma werd ontwikkeld op basis van de behoeften van de klant. De combinatie van gebruiksgemak, hoge scansnelheid, veelzijdige documentbehandeling en compatibiliteit maakt van deze toestellen de ideale scanpartners voor KMO- en SOHO-gebruik”.

De aanbevolen verkoopprijzen zijn € 399 voor ADS-2200 en € 519 voor ADS-2700W.

Specificaties van het gamma

ADS-2200

 • Scansnelheid 35 ppm/70 ipm dubbelzijdig kleurenscannen
 • One-touch simple scan
 • Hi-Speed USB 2.0-connectiviteit
 • Automatische documentinvoer voor gemende media voor 50 bladen vel (geschikt voor A4-, fotopapier, ontvangstbewijzen, plastic ID-kaarten en reliëfkaarten)
 • Scan naar-functie, inclusief doorzoekbare pdf, bestand, OCR, e-mail en USB-geheugensticks
 • Resolutie tot 1200 x 1200dpi (geïnterpoleerd)
 • Ondersteunt PC, MacOS en Linux
 • Met software voor documentbeheer en visitekaartjes voor pc en Mac
 • Afmetingen scanner zonder invoerlade (mm) B 299 x D 145 x H 141

 

ADS-2700W

 • Scansnelheid 35 ppm/70 ipm dubbelzijdig kleurenscannen
 • Zero-touch eenvoudig scannen
 • LAN-, WiFi- en Hi-Speed USB 2.0-connectiviteit
 • Automatische documentinvoer voor gemende media voor 50 bladen vel (geschikt voor A4-, fotopapier, ontvangstbewijzen, plastic ID-kaarten en reliëfkaarten)
 • Scan naar-functie, inclusief doorzoekbare pdf, bestand, OCR, e-mailserver, netwerk, map, FTP/SFTP- en USB-geheugensticks
 • Resolutie tot 1200 x 1200dpi (geïnterpoleerd)
 • Ondersteunt PC, MacOS en Linux
 • Met software voor documentbeheer en visitekaartjes voor pc en Mac
 • LCD-kleurenaanraakscherm
 • Afmetingen scanner zonder invoerlade (mm) B 299 x D 145 x H 141

--

1 De ADS-2200 en ADS-2700W scannen met snelheden die 45 % hoger zijn dan die van hun voorgangers, de ADS-2100e en ADS-2600We.

2 Gegevens uit B2B Internationaal onderzoek uitgevoerd in opdracht van Brother International Europe in 2016 bij 1.957 aankoopbeslisser van bureau- en/of mobiele scanners in bedrijven tussen 1-249 werknemers in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.