Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2016
  5. White paper onthult veilige oplossingen

White paper onthult veilige oplossingen

Veilige beheeroplossingen voor Brother-printers

 

Print- en technologiespecialist Brother lanceert een nieuwe “Security White paper” over beheeroplossingen voor Brother-printers en komt met een ruim aanbod van uiterst veilige functies die de vereisten in Europese landen tegemoetkomen.

KMO heeft behoefte aan informatiebeveiliging

Deze White paper kwam tot stand na een in 2015 door Brother uitgevoerd onderzoek*, waaruit bleek dat 75% van de kleine en middelgrote ondernemingen informatiebeveiliging heel belangrijk vinden voor hun organisatie. 59% van de 2.500 ondervraagde KMO’s bevestigden dat informatiebeveiliging impact heeft op hun beslissingen omtrent afdrukken.

De beveiligingsoplossingen van Brother zijn gericht op IT-managers in KMO-omgevingen; ze bieden verbeterde beveiligingsfuncties met behulp van de PrintSmart-oplossingen die stuk voor stuk ontworpen zijn voor uiteenlopende behoeften in ondernemingen.

Aanbod veiligheidsoplossingen

De functie Secure Print is ontworpen voor ondernemingen die vertrouwelijke documenten afdrukken. Het afdrukproces kan worden uitgesteld totdat de gebruiker een PIN-code invoert in het toestel om het afdrukken te starten. Ook kunnen gebruikers gevraagd worden om hun Active Directory-gebruikersnaam en -wachtwoord in te geven om het afdrukken te authenticeren; dit levert extra beveiliging.

Voor een meer aanpasbare beveiligingsoplossing verzamelt Brothers PrintSmart SecurePro documenten op een centrale server in plaats van op een toestel. Gebruikers kunnen documenten afdrukken vanaf eender welke printer die met de server verbonden is. Deze oplossing biedt beheerders meer controle, zodat de onderneming deze activiteiten kan beheren en controleren.

Voor verdere bescherming hebben de Brother-printers een ingebouwde Transport Layer Security en Secure Socket Layer-codering, dezelfde technologie die wordt toegepast om de bank- en kredietkaartgegevens te beschermen. Deze White paper belicht ook de veiligheidsrisico’s van het delen en mailen van gescande documenten. Met de Secure PDF-oplossing van Brother moet een viercijferige PIN-code ingegeven worden om toestemming te krijgen tot het openen van een document.

En verder

Peter Hanne, Sales manager bij Brother International Belgium zegt: "De resultaten van ons onderzoek in 2015 heeft aangetoond hoe belangrijk afdrukveiligheid is voor bedrijven. Brothers veiligheidsoplossingen zijn ontworpen met behulp van verscheidene beveiligingsfuncties om tegemoet te komen aan een breed scala van professionele behoeften. Deze veilige oplossingen zijn ideaal voor bedrijven in de financiële en de gezondheidssector of voor HR-professionals die vertrouwelijke documenten printen.

De White paper van 2016 is een aanvulling op de versie over ‘implementatie’ van 2014.

* De cijfers zijn afkomstig van Brothers KMO-onderzoek uitgevoerd door B2B International bij 2.502 ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en VSA. De KMO’s werden ondervraagd over de uitdagingen van hun organisatie.

 

Ontvangt u graag deze Security White paper? Contacteer 02/467.43.20 of stuur een e-mail