1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Milieu en Duurzaamheid
  4. Marktleider in toner recyclage

Ons recyclageverhaal tot dusver:

Recycling afbeelding met drie pijlen met daaronder in het paars geschreven 38.000.000

gerecycleerde cartridges

Ieder jaar worden er gemiddeld 2 miljoen tonercartridges naar ons teruggestuurd om te worden hergebruikt of gerecycleerd.

Paarse afbeelding met de woorden CO2 in een cirkel met pijlen die naar een boom wijzen

100% koolstofneutraal

Ons recyclageproces is officieel 100% koolstofneutraal van begin tot eind.

0% geschreven in het wit op een paarse afvalbak

0% afval

Onze recyclagefaciliteiten produceren nul ton restafval en werden hiervoor sinds 2013 elk jaar geaccrediteerd.

Brother tonercartridges recycleren is gratis en eenvoudig

Schildpad zwemmend in blauwe zee omringd door vissen en koraal

Duurzaamheid is belangrijk

We hechten veel belang aan duurzaamheid. Daarom trachten we onze onze impact op de planeet tot een minimum te beperken bij alles wat we doen.

We ontwikkelen niet alleen duurzame en efficiënte producten, maar recycleren ook 100% van onze tonercartridges. Dit gebeurt op een ethisch verantwoorde manier, waarbij er geen restafval op de stortplaats belandt. Met onze partners, leveranciers en klanten aan onze zijde, blijven we streven naar een duurzamere en koolstofneutrale toekomst.

Onze recyclagegeschiedenis:

Ons recyclageproces:

Lus op een paarse achtergrond met de tekst 20% gerecycled, nul afval, 80% hergebruikt en 100% prestaties met een Brother-tonercartridge

De cirkel is rond

Binnen het kader van een circulaire economie recupeert Brother al enkele jaren tonercartridges om ze opnieuw te kunnen gebruiken of te recycleren tot nieuwe cartridges, zonder dat er restafval overblijft.

Onze cartridges doorlopen een volledig cirkelvormig proces. Aangezien het plastic dat we gebruiken geen POP's (Persistent Organic Pollutants) bevat, kunnen we het keer op keer hergebruiken.

Dankzij deze aanpak kunnen wij 100% van alle ingeleverde tonercartridges opnieuw produceren of recycleren.

5 afbeeldingen van een doos, mechanische arm, tandwiel, klembord en hand in een lus genummerd van één tot vijf

Hoe herproduceren we cartridges?

Klanten kunnen hun toners helemaal gratis naar ons terugsturen. Vervolgens worden alle cartridges als volgt hergebruikt of gerecycleerd:

1. Verzamelen: We zamelen alle geretourneerde toners in bij een van onze Europese recyclingfaciliteiten.

2. Herfabriceren of recycleren: Als de cartridge kan worden hergebruikt, volgen we de stappen 3-5. Anders recycleren we hem om er nieuwe producten van te maken.

3. Reinigen en vervangen: De cartridge wordt gereinigd en eventuele versleten onderdelen worden vervangen. Er wordt nieuwe toner toegevoegd.

4. Controleren: De cartridge wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan onze 'zo goed als nieuw' norm.

5. Verpakken: De cartridges zijn klaar om in heel Europa verkocht te worden.

Zonnepanelen op fabrieksdaken met twee windturbines op de achtergrond en een zonovergoten hemel

Groene energie, gezondere planeet

We hebben onze eigen speciale Brother recyclagefabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Slowakije, zodat we het herfabricage- en recyclageproces van tonercartridges volledig onder controle hebben. Telkens we een cartridge in een van onze fabrieken hergebruiken, wordt er minder dan de helft CO2 geproduceerd dan nodig is om een nieuwe cartridge te maken.

Beide fabrieken hebben de koolstofneutrale status gekregen en draaien op 100% groene stroom. In de twee fabrieken werken ongeveer 300 'groene medewerkers' die zich voornamelijk bezighouden met het voortdurend verbeteren van onze recyclingaanpak en deze zo energiezuinig en milieuvriendelijk mogelijk maken.

Twee mensen met dozen en een tonercartridge in het midden

Samen recycleren

 

Recycleren bij Brother is eenvoudig en volledig gratis. Elke tonercartridge die u inlevert, wordt hergebruikt of gerecycleerd tot een nieuw product, met de extra gemoedsrust dat er geen restafval overblijft.

Met uw voortdurende steun kunnen we samen duurzame producten blijven maken, terwijl we ook de planeet beschermen en onze impact beperken.

Recycleer uw Brother toners

Reeks windturbines op een groene heuvel met blauwe lucht en wolken

65% minder uitstoot tegen 2030

Wij geloven dat duurzaamheid meer is dan recycleren en verantwoord ondernemen. Het is ook een kans om de gemeenschappen waar we deel van uitmaken te ondersteunen en een positieve impact te hebben op de wereld.

 

Onze initiatieven voor Milieu & Duurzaamheid

De woorden Cool Earth geschreven in het wit met twee rode papegaaien en regenwoud op de achtergrond

Hoe Brother klanten geholpen hebben

Via ons recyclageprogramma doneren we al sinds 2009 aan Cool Earth om enkele van de meest bedreigde habitats over de hele wereld te steunen. Samen met Cool Earth en met onze klanten hebben we al een aantal projecten ondersteund.

 

Ontdek ons partnerschap met Cool Earth