Artikel toegevoegd

Innovatie door de tijd heen

De Europese Economische Gemeenschap bestond nog maar een jaar toen Frankrijk, Duitsland, Italië, België, Nederland en Luxemburg het Verdrag van Rome ondertekenden. Brother erkende het belang van die ontwikkeling en reageerde erop; een uiterst belangrijke stap in de evolutie en groei van ons bedrijf.
Jones Sewing Machines had een gevestigde reputatie als eersteklas merk in Groot-Brittannië, maar leed onder een gebrek aan investeringen en ontwikkeling. Met de overname kon Brother zich snel een plaats verwerven in het Verenigd Koninkrijk.
Dit product, ontworpen door CDCC en geproduceerd in fabrieken van Brother, deed Brother besluiten het productassortiment uit te breiden naar kantoortechnologie. Dat heeft ertoe bijgedragen dat Brother het bedrijf is geworden dat het vandaag is.
Nadat Brother besloot breder te produceren, werden de elektronische schrijfmachines van Brother snel wereldwijd geaccepteerd; ze voedden de groei en de reputatie van Brother als een serieuze speler op het terrein van kantoortechnologie.
Het faxapparaat werd in die tijd beschouwd als het elementaire communicatieapparaat voor de kantooromgeving. Brother ontwikkelde producten die klein, efficiënt en vooral concurrerend waren. De fax heeft in hoge mate bijgedragen aan het steeds breder wordende productassortiment van het bedrijf.
Afdrukken met laserprinters ontwikkelde zich tot de standaard afdruktechnologie van het moment en Brother slaagde erin eigen snelle producten voor de kantooromgeving te produceren. Vandaag de dag is Brother voor deze producten een producent van wereldklasse.
Brother introduceerde een nieuwe technologie voor het afdrukken van labels, gebaseerd op een eigen concept, en bewees daarmee dat het in staat was echte innovaties te ontwikkelen. Deze innovatie heeft geleid tot een alomvattend systeem van labelproducten waarmee een aantal van de meest duurzame labels ter wereld kunnen worden gemaakt.
Geheel in lijn met eerdere vernieuwende technologieën verrichtte het bedrijf belangrijk baanbrekend werk bij het integreren van meerdere functies in één apparaat met een eerste eigen multifunctionele laserprinter. Brother voegde aan een bestaande laserprinter functionaliteit toe voor scannen, faxen, telefoneren en tal van andere functies. Daarmee zette Brother een nieuwe standaard voor de concurrentie en riep het bedrijf een geheel nieuwe productcategorie in het leven.
Brother converteerde de technologie van de succesvolle multifunctionele laserprinter naar de inkjettechnologie. Dat resulteerde in tal van producten die kleiner, stiller en kleurrijker, maar minstens zo functioneel waren als de laserprinters.
Dit miniproduct was (en is nog steeds) het enige in zijn soort op de hele wereld dat zo klein, maar tegelijkertijd zo krachtig is. Het is nu het afdrukapparaat voor veel grote organisaties waarvoor mobiliteit essentieel is.
De RL-700S is een ware eenentwintigste-eeuwse doorbraak, die, gebaseerd op de bestaande ervaring van Brother met labelen, Radio Frequency Identification Tags toevoegt aan het labelassortiment van het bedrijf.

Deze technologie, waarvan de implementatie normaal gesproken duizenden euro’s kost, kan met de nieuwste technologische ontwikkelingen van Brother voor een fractie van die kostprijs worden gerealiseerd.

De Brother groep bestaat 100 jaar. In hetzelfde jaar viert Brother Europa zijn 50ste verjaardag.

Brother lanceert de HL-S7000DN die tot 100 pagina's per minuut afdrukt en daarmee de snelste is in zijn categorie is.

De HL-S7000DN combineert uitzonderlijke afdruksnelheden met lage operationele kosten en is een betrouwbare oplossing voor omgevingen waar grote volumes worden afgedrukt. Deze netwerkprinter van Brother maakt gebruik van geavanceerde inkjettechnologie met laserkwaliteit als resultaat.