Artikel toegevoegd
Toner up to 4

Minder dan 4 toners

Gratis retour met de post

 • Verpak de gebruikte toner zorgvuldig in de verpakking van de nieuwe cartridge.
 • In de doos zit een retourlabel voor betaalde porto. U kan dit hieronder ook downloaden.
 • Plak de doos dicht en bevestig het. U kan twee dozen samen plakken met één label.
 • Breng de dichtgeplakte doos naar het postkantoor om hem gratis terug te sturen.

 

Download een retourlabel

Toner 4 to 12

4 tot 12 toners

Gratis retour met de post

 • Met dit programma kunt u een recyclagedoos aanvragen voor 4, ofwel 12 tonercartridges
 • U ontvangt binnen de vijf werkdagen twee dozen om verzendkosten te besparen.
 • Verpak de gebruikte toners zorgvuldig in de doos. Plak de doos dicht en bevestig het label.
 • Breng de dichtgeplakte doos naar het postkantoor om hem gratis terug te sturen.

 

Bestel een recyclagedoos

Toner over 12

Meer dan 12 toners

Gratis ophaling

 • Maak eenmalig een account aan voor de ophaalservice
 • Vraag een recyclagedoos aan die u in uw kantoor kunt zetten.
 • Als de doos vol is, meldt u zich aan op het recyclageportaal en vraagt u een ophaling aan.
 • Vergeet niet meteen nieuwe dozen te bestellen, zodat u verder kunt gaan met recycleren.

 

Vraag een ophaling aan

Belangrijke informatie voor uw postkantoor

Om er zeker van te zijn dat het postkantoor uw retourzending aanvaardt, raden wij aan om een begeleidende brief voor te leggen aan het loket. De brief geeft aan dat Brother een contract heeft met Bpost om uw gebruikte toners en inktpatronen kosteloos terug te sturen en dat u deze niet hoeft te frankeren.

Wordt uw retourzending niet aanvaard, neem dan meteen contact op met de verantwoordelijke bij Bpost, mevr. Annelies Schollaert - 0499/34 02 64.

 

Begeleidende brief

FAQ - Vaak gestelde vragen

U kunt hetzelfde gratis retourlabel of dezelfde gratis recyclagedozen gebruiken als voor tonercartridges.

Onze recyclagecentra kunnen enkel originele Brother toners, inktpatronen, drumeenheden en eenheden voor residu van toner recycleren. Om compatibele verbruiksartikelen van andere fabrikanten of tussenleveranciers te recycleren, kunt u rechtstreeks contact opnemen met deze bedrijven.

Brother streeft ernaar om niets af te voeren naar de stortplaats en we doen bij Brother ons best om alle componenten van gebruikte tonercartridges die naar ons worden teruggestuurd, te recyclen. Wanneer u gebruikte cartridges opslaat en naar ons terugstuurt in het kader van ons programma voor massa-inzameling, draagt u bij aan het terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen bij transport. Wanneer u vier of meer cartridges tegelijkertijd terugstuurt, doet Brother een donatie ter bescherming van een deel van het regenwoud in Peru in samenwerking met de NGO Cool Earth.

Hoe meer tonercartridges u tegelijkertijd naar ons terugstuurt, hoe beter dat is voor het milieu, omdat daarmee de uitstoot van schadelijke stoffen bij transport wordt gereduceerd. Brother heeft een programma voor bulk-inzameling waarmee u 4 of 12 tonercartridges tegelijkertijd kunt terugsturen, afhankelijk van de doos die u kiest.

Ga als volgt te werk als u slechts één enkele cartridge wilt terugsturen. Verpak de gebruikte cartridge in de verpakking van de nieuwe cartridge van Brother. In de doos zit een sticker voor betaalde porto. Plak de doos dicht en plak het label erop. Breng de dichtgeplakte doos naar het postkantoor om hem zonder kosten naar ons te verzenden.

1. Bevestig de gele of oranje beschermkap van de nieuwe cartridge om de gebruikte cartridge, om de rol te beschermen.

2. Plaats vervolgens de gebruikte tonercartridge in de plastic zak van de nieuwe cartridge en plaats het geheel in een compartiment in de doos.

3. Plaats in elk compartiment in de doos niet meer dan één cartridge, om schade aan de cartridge te vermijden.

4. Plak de doos dicht en breng hem naar het postkantoor/de postkamer op het werk.

De porto is betaald voor het aanbevolen aantal cartridges per doos, d.w.z. 4 of 12. Wanneer de doos meer dan het aanbevolen aantal cartridges bevat, worden aan de klant mogelijk kosten in rekening gebracht. Voor alle cartridges die naar Brother worden geretourneerd is het lokale postkantoor de officiële dienstverlener.

Zelfs een kleine bijdrage helpt om het milieu te beschermen tegen onnodig afval. Of u nu een kleine, gemiddelde of grote verbruiker bent, Brother heeft de juiste recyclageservice voor u: per post, bulkretour of ophaalservice.

Alle gebruikte tonercartridges van Brother die vanuit Europa worden teruggestuurd worden gerecycled bij onze vestiging in het Verenigd Koninkrijk of Slowakije. Duurzame componenten van de geretourneerde tonercartridges worden teruggewonnen en gebruikt in nieuwe cartridges om te besparen op natuurlijke hulpbronnen en de gevolgen voor het milieu bij de productie van nieuwe tonercartridges te reduceren. Componenten die niet opnieuw kunnen worden gebruikt, worden op een verantwoorde manier gerecycled bij onze vestigingen.

Brother zet zich in voor een kringloopeconomie. We hebben een keurmerk als bedrijf dat niets afvoert naar de stortplaats en kunnen u dus verzekeren dat we alle onderdelen van elke tonercartridge die we niet kunnen recycleren, op andere manieren opnieuw gebruiken. Alleen door te recycleren bij de oorspronkelijke fabrikant kan worden gewaarborgd dat alle afvalmaterialen ten volle opnieuw wordt benut.

Als uw recyclagedozen niet worden geleverd, neem dan contact op met het plaatselijke transportbedrijf via het e-mailadres of het telefoonnummer dat op het label staat of in de bevestigingsmail voor de ophaling van dozen.

Klanten van overal uit Europa recycleren hun gebruikte producten met Brother. Vóór deze producten onze recyclagecentra in Noord-Wales of Slowakije bereiken, worden ze eerst gecentraliseerd in een opslagplaats in Nederland. De producten bereiken ons zo in een levering, in plaats van in verschillende aparte leveringen. Op die manier verlagen we onze uitstoot die transport met zich meebrengt.