• 0

  Nog € 40 te gaan voor gratis levering

  Naar winkelwagentje
  1. Home
  2. Over ons
  3. Brother Earth - Recyclageprogramma's
  4. Conformiteit en levenscyclus van onze producten
  5. Milieulabels

  Ecolabels

   

  Milieulabels of ecolabels zijn een onafhankelijke erkenning van de groene eigenschappen van een product. Bij Brother zijn wij trots op het feit dat veel van onze producten voldoen aan de voorwaarden om internationaal erkende milieulabels te mogen dragen.

  Energy Star

  Energy Star

  Het ENERGY STAR label wordt toegekend aan apparaten die topprestaties leveren op het gebied van energie-efficiëntie.

  In 2001 ondertekende de Europese Unie een overeenkomst met het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming om ENERGY STAR in Europa te introduceren voor kantoorapparatuur.

  Producten worden geregistreerd voor het label, dat wordt toegekend aan apparaten die topprestaties leveren op het gebied van energie-efficiëntie. Een product met het ENERGY STAR-label helpt u energie en printerpapier te besparen gedurende de gemiddelde levensduur. We verdienen graag ecolabels en zijn trots dat veel van onze producten het ENERGY STAR-label hebben gekregen.

  Blue Angel - Der Blaue Engel

  Blue Angel

  Het Blue Angel label (of Blaue Engel) is in 1978 in Duitsland opgericht en wordt toegekend aan kwaliteitsproducten met een lange levensduur, laag energieverbruik en minimale invloed op de binnenluchtkwaliteit.

  De toekenningscriteria voor het label zijn streng en producten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury voor milieulabels. Het label richt zich op de milieukundige voordelen van producten op het gebied van ontwerp, werking en milieu-impact: producten worden erkend als kwaliteitsproduct met een lange levensduur, laag energieverbruik en minimale invloed op de binnenluchtkwaliteit. Recyclagemethoden worden in acht genomen bij de te gebruiken productiemethoden.

  Brother was de eerste printerfabrikant met Blue Angel-certificaten voor alle inkjet all-in-ones in 2008. Uit milieulabels zoals het Blue Angel-label blijkt dat we ons inzetten voor de ontwikkeling van producten met uitstekende milieu-eigenschappen.