Brother scanners verbeteren de cashflow van logistiek bedrijf Kenley

De uitdaging

Chauffeurs kwamen eenmaal per week naar het kantoor om leveringsbewijzen in te scannen. Dit zorgde voor vertraging op gebied van facturatie, betalingen en het traceren van goederen.

De oplossing

Met de mobiele scanners van Brother in de vrachtwagencabine wordt het leveringsbewijs na de levering ingescand en naar het kantoor gestuurd.

De resultaten

  • Facturen worden snel naar de klanten gestuurd via e-mail
  • Onmiddellijk bewijs van levering
  • Verbeterde cashflow

Vrachtwagen en vorklift voor Kenley Warehouse and distribution centre

Kenley Warehousing and Distribution uit het noordwesten van het VK, transporteert goederen in het ganse land en zag snel de voordelen van gebruik van de Brother scanners als onderdeel van een complete oplossing voor de leveringsbewijzen.

Papieren leveringsbewijzen zorgen voor vertragingen bij de facturatie

“Onze chauffeurs vertrokken op maandagochtend om 4 uur en reisden door het hele land om goederen af te leveren en op te halen.

De klanten tekenden een bewijs van levering op de plaats van bestemming en de chauffeurs brachten ze aan het eind van de week terug naar het kantoor. Door deze vertraging konden we de facturen pas twee weken na de uitvoering van de opdrachten versturen.

We wisten dat we het systeem moesten updaten om de processen te stroomlijnen en de betalingen te versnellen.”

Lesley Walker, financieel directeur, Kenley Warehousing and Distribution.

Technologie betekent snellere betaling

Chauffeurs kunnen nu de leveringsbewijzen scannen met de Brother DS-820W (nieuw model is de DS-940DW) zodra de goederen hun bestemming bereiken. Het systeem wordt automatisch bijgewerkt en we kunnen de facturen onmiddellijk via e-mail versturen.

Deze technologie heeft de administratieve tijd drastisch verminderd en de klanten kunnen het leveringsbewijs meteen zien, zodat ze ons sneller op de hoogte kunnen brengen van tekorten of schade.

"De scanner zelf is uitstekend en zeer gebruiksvriendelijk. De beeldkwaliteit is uitstekend en de scanner produceert slechts een klein bestand zodat het niet veel geheugen in beslag neemt, maar toch wordt de scanner geleverd met een enorme geheugenkaart waarop tot 200 documenten kunnen worden opgeslagen. De chauffeurs krijgen nu hun documenten enkele seconden na de levering terug."

Campbell Elliott, Transport Manager van Kenley

Meer informatie over de oplossingen van Brother voor de transport- en logistieke sector.


Download je exemplaar van de Kenley case study (ENG)

De beeldkwaliteit van de DS-820W (DS-940DW) van Brother is uitstekend en de bestandsgrootte is klein, zodat de chauffeurs onderweg niet zonder geheugen komen te zitten.

 

Campbell Elliott, Transport Manager, Kenley Warehousing and Distribution

Wat is het resultaat?

White truck delivery icon on a round crimson background

Direct bewijs van levering

Door de drastisch verkorte administratietijd zien klanten hun leveringsbewijs meteen.

White clock icon on a round crimson background

Kortere facturatietijd

Chauffeurs krijgen de documenten enkele seconden na levering terug, waardoor facturen onmiddellijk kunnen worden gemaild.

White line chart icon on a round crimson background

Verbeterde cashflow

De technologie heeft de processen gestroomlijnd en leidt tot snellere betalingen.

Ontdek hoe Brother je bedrijf kan helpen