Conduce logo

De uitdaging

Een mobiele printoplossing voor de luchtvaartindustrie om een verouderd systeem te vervangen en te voldoen aan de internationale wetgeving.

De oplossing

De mobiele thermische printer van het gamma PJ-7 van Brother beschikt over een draadloze of USB plug-and-play-connectiviteit en print snel, altijd en overal duidelijke documenten die aan de voorschriften voldoen.

De resultaten

  • Professionele, conforme documenten, snel afgedrukt.
  • Betrouwbaar en robuust.
  • Minder kans op menselijke fouten, meer veiligheid.

Overzicht

Alvorens een vliegtuig opstijgt, moet de bemanning eerst een reeks veiligheidscontroles, die in een technisch logboek worden vastgelegd, uitvoeren. Het logboek bevat vertrek- en aankomstluchthavens en -tijden, technische informatie, zoals brandstofverbruik, mogelijke storingen of defecten en eventueel uitgevoerd onderhoud.

Het is een wettelijke verplichting - het vliegtuig kan letterlijk niet vliegen zonder - maar traditiegetrouw werd gebruik gemaakt van een papieren technisch logboek, in meerdere exemplaren, dat met de hand wordt ingevuld. Het logboek bestaat uit carbonpapier om duplicaten van elk document te maken, die vervolgens moeten worden gedeeld met teams op de grond. Iedereen, van onderhoud en operaties tot financiën, heeft een kopie nodig voor elke vlucht van elk vliegtuig.

Onvolmaakt systeem was aan een update toe

Het was een ouderwets, tijdrovend proces dat vatbaar was voor menselijke fouten, en de teams klaagden al lang over de onhandige formulieren en de slechte kwaliteit van de kopieën, die vaak onleesbaar waren.

Gezien het belang van het proces, dat essentieel is voor de veiligheid van passagiers en bemanning, was er duidelijk behoefte aan een nieuw systeem.

Voor Conduce, gespecialiseerd in de ontwikkeling van mobiele oplossingen voor de luchtvaartindustrie, lag een workflowgestuurd elektronisch systeem voor de hand.

Conduce ontwikkelde daarom eTechLog8, een slimme en intuïtieve volledig elektronische vervanging voor het papieren technisch logboek met meerdere kopieën, dat door de regelgevende instanties is goedgekeurd en op grote schaal in de luchtvaartindustrie werd gebruikt.

Het werkt gewoon meteen, elke keer wanneer men het nodig heeft. Weg die stress.

 

Hayley Russell, Marketing Manager, Conduce

De zoektocht naar een veilige oplossing

Met eTechLog8 vult het team in het vliegtuig het elektronische logboek in op een tablet en stuurt vervolgens voor het opstijgen een kopie van de gegevens naar de teams op de grond door.

Soms is er echter geen internetverbinding beschikbaar, dus moest Conduce aan de klanten een waterdichte back-up bieden voor het maken van papieren kopieën.

Dit was niet alleen een praktisch probleem. De elektronische oplossing kon niet worden gecertificeerd voor wettelijk gebruik door luchtvaartautoriteiten over de hele wereld zonder te bewijzen dat er een effectief back-upsysteem was.

Vertragingen kosten luchtvaartmaatschappijen elk jaar miljoenen euro’s, dus moet de oplossing snel, mobiel en vooral betrouwbaar zijn. Anders bleven vliegtuigen verplicht aan de grond.

Een printer die aan alle verwachtingen voldoet

De oplossing was een compacte, lichte printer die A4-pagina's van volledig formaat met scherpe tekst kon afdrukken. Hij moest ook stevig genoeg zijn om te overleven in de cockpit en op batterijen werken zodat hij altijd en overal kan worden gebruikt.

Inkjetprinters waren uitgesloten, omdat ze waarschijnlijk niet vaak zouden worden gebruikt en de inkt zou kunnen uitdrogen.

En volgens de strenge luchtvaartregels kan het vervangen van de inktcartridge gelden als een wijziging van een onderdeel, waardoor een bevoegde technicus naar het vliegtuig moeten komen om het onderdeel te vervangen, wat tot verdere vertragingen kan leiden.

Tot slot moest de printer afkomstig zijn van een gerenommeerde leverancier en voldoen aan wereldwijde certificeringsnormen om klanten en autoriteiten vertrouwen te geven in het product.

Conduce's printer and charging kit, containing a Brother PJ-7 series A4 thermal printer, stored with the eTechLog8 tablet in a tough plastic case

De vertrouwde technologie van Brother zorgt voor gemoedsrust

Conduce creëerde met het Brother PJ-7 gamma thermische printers en het eTechLog8 tablet (in een stevige plastic koffer) een printer- en oplaadkit die in de cockpit van het vliegtuig beschikbaar is.

De compacte printer wordt opgeladen met de netvoeding aan boord en drukt ongeveer 100 pagina's thermisch papier af met één papierrol, genoeg om een maand of langer mee te gaan.

De Brother-oplossing bood de luchtvaartklanten van Conduce de ultieme back-upoplossing. Ze hoefden niet langer vliegtuiggegevens met de hand op papier te kopiëren, wat hen kostbare tijd kost en tot fouten kon leiden.

Nu zetten ze de printer aan, printen, scheuren de afdruk af en stijgen op.

Meer informatie over de mobiele printoplossingen van Brother.


Download je exemplaar van de Conduce case study

Wat is het resultaat?

White compliance award icon on a round green background

Compliance

De oplossing voldoet aan wereldwijde certificeringsnormen, zodat professionele, conforme documenten snel, altijd en overal kunnen worden afgedrukt.

White clipboard check icon on a round green background

Betrouwbaarheid

De mobiele printer van het PJ-7-gamma drukt ongeveer 100 pagina's thermisch af met één geladen rol, genoeg om een maand of langer mee te gaan.

White safety shield icon on a round green background

Verbeterde veiligheid

De oplossing van Brother bood de luchtvaartklanten van Conduce de ultieme back-upoplossing, verminderde de kans op menselijke fouten en verbeterde de veiligheid.

Ontdek hoe Brother je bedrijf kan helpen