Artikel toegevoegd
 1. Home Brother
 2. Blog
 3. Innovatie
 4. International Print Day – 10 feiten over printen in cijfers
A selection of pantone colours is fanned out in a colour swatch formula guide chart

International Print Day – 10 feiten over printen in cijfers

Bij Brother ligt printen verankerd in ons DNA, dus nemen we met veel genoegen deel aan de International Print Day 2019 (#IPD19).

Tijdens het 24 uur durende evenement op 23 oktober nemen we deel aan het wereldwijde gesprek over printen. Dit jaar is het thema #print2gether net als ons bedrijfsmotto "At your side".

Ter gelegenheid van dit feest delen we 10 feiten over hoe de industrie op verschillende manieren heeft geprint, gaande van een minuscule 0,0092 mm² tot een recordbrekende 5 miljard.

 

 1. 0.0092 mm² – De grootte van de kleinste met inkjet geprinte kleurenafbeelding ooit volgens het Guinness World Record1. De afdruk, die kleiner is dan de kop van een speld van 2 mm, was een foto van een anemoonvis. Deze bevatte niet minder dan 256 kleuren en werd in 2015 volbracht door een team van acht mensen in Zürich, Zwitserland.

 2. 5-7 – Is het aantal keren dat printerpapier kan worden gerecycleerd². Het recyclagevermogen vermindert na elk hergebruik, omdat het papier uit lange vezels bestaat en deze worden bij elke recyclagebeurt korter. Na vijf tot zeven keer zijn de vezels te kort om er printerpapier van te maken. Daar houdt het niet op! Ze kunnen nog gebruikt worden voor kranten of eierdozen. De levensduur van printerpapier kan bovendien worden verlengd door dubbelzijdig te printen.

 3. 1439 – Is het jaar waarin de printgeschiedenis begon toen Johannes Gutenberg de mechanisch bewegende ‘printer’ - of de drukpers - ontwikkelde³. Lang voordat Brother op de printscene verscheen, leverde Gutenbergs bijdrage aan de evolutie van het gedrukte woord hem de bijnaam de 'vader van de boekdrukkunst'.

 4. 1656 – Het jaar van de lancering van de oudste krant in Europa (363 jaar), de 'Opregte Haarlemsche Courant' in Nederland4. De krant, die nog steeds wordt gepubliceerd, fuseerde in 1942 met de krant ‘Haarlems Dagblad’. De krant gaat de oudste zondagse krant van Groot-Brittannië, the Observer - 135 jaar, de Franse Le Monde - 288 jaar, en de Spaanse El Pais - 320 jaar - vooraf.

 5. 1661 – Was het jaar waarin papieren bankbiljetten in Europa voor het eerst werden gemaakt door de Zweedse bank Stokholms Banco5. In de 13de eeuw introduceerden reizigers zoals Marco Polo bankbiljetten op het continent.

 6. 1,867 – Het aantal pantone-kleuren die kunnen worden afgedrukt6, sedert het afdrukken in zwart-wit. Sinds het begin van het derde millennium heeft het bedrijf Pantone een kleur van het jaar uitgegeven om de huidige trends weer te geven. De kleur van 2019 is Living Coral (pantone-nummer 16-1546).

 7. 1869 – Slechts 39 jaar voordat Brother werd opgericht (1908), werd in Oostenrijk de eerste ansichtkaart geïntroduceerd7. Vroege versies weerspiegelen de prentbriefkaartjes die vandaag nog steeds in groten getale beschikbaar zijn, met foto's van beroemde bezienswaardigheden, mooie uitzichten, foto's en illustraties. Ondanks de meer digitaal wordende wereld van vandaag, wordt aangenomen dat er wereldwijd nog steeds meer dan 2 miljard ansichtkaarten worden verzonden, waarbij vakantiegangers van de gelegenheid gebruik maken om de boodschap 'Wish you were here’ naar hun geliefden te sturen.

 8. 2500. B.C – Het jaar waarin de inkt voor het eerst gelijktijdig door zowel oude Egyptenaren als Chinezen werd ontwikkeld8. De eerste inkt werd gemaakt met beperkte beschikbare materialen, waaronder roet en dierlijk vet, verdikt met de gelatine van huiden.

 9. 12 million – Is de grootste geregistreerde eerste oplage van een boek. Dit was het boek Harry Potter and the Deathly Hallows van J.K. Rowling9, uitgebracht in 2007. De roman brak het wereldrecord van het aantal boeken dat binnen 24 uur na de lancering werd verkocht.

 10. 5 billion – Het aantal verkochte en verdeelde exemplaren van 's werelds meest gedrukte boek, de bijbel10. Naar schatting is de volledige bijbel vertaald in 349 talen en hebben 2.123 talen ten minste één bijbelboek in die taal.

 

Lees meer over de geschiedenis van Brother in cijfers en ontdek hoe we de afgelopen 111 jaar ‘at your side’ hebben gestaan met onze “Threads Through Time” video.

Feest mee met International Print Day 2019 en gebruik de hashtag #print2gether.

 

1 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/397951-smallest-inkjet-printed-colour-image/
2 https://www.nytimes.com/2010/12/21/science/21qna.html
3 http://www.timelineindex.com/content/view/997
4 https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_newspaper_publishing
5 https://www.riksbank.se/en-gb/about-the-riksbank/history/1600-1699/first-banknotes-in-europe/
6 https://www.pantone.com/color-intelligence/articles/technical/pantone-numbering-explained
7 http://www.oldderbyphotos.co.uk/postcard-history
8 http://www.realcolorwheel.com/ink.htm
9 https://www.guinnessworldrecords.com/news/2018/10/5-page-turning-book-facts/
10 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/best-selling-book-of-non-fiction/

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor innovatie op de werkvloer

Dit vindt u wellicht ook leuk...

Terug naar boven