Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Blog
  3. Efficiëntie
  4. 2018
  5. Efficiënte identificatie in de zorg redt levens
doctor labelling a sample using a brother labeller

Efficiënte identificatie in de zorg redt levens

Als het over identificatie in de gezondheidszorg gaat, is er geen ruimte voor vergissingen.

Verkeerde identificatie betekent dat een patiënt het verkeerde medicijn, onjuiste tests of zelfs de verkeerde chirurgische ingrepen kan krijgen.

In de gezondheidssector worden identificatieprocessen opgevolgd, maar er is zeker mogelijkheid voor verbetering. De veiligheid kan efficiënter worden en er kan bespaard worden op kostbare medische hulpmiddelen door innovatie op te nemen.

 

Geef uw identificatieproces een gezondheidscontrole

In zorgomgevingen is de werklast zwaar, zijn de eisen van de patiënt hoog en kunnen er meerdere zorgafdelingen aan dezelfde patiënt werken. Patiënten zijn terecht de primaire focus binnen deze uitdagende werkomgevingen.

Nauwkeurigheid is hier absoluut cruciaal. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat de globale kosten van medicatiefouten 42 miljard US dollar zijn1 en hoewel de kosten van dergelijke fouten niet te overzien zijn, is de menselijke schade natuurlijk veel groter. Dit geeft duidelijk aan dat processen, die door innovatieve technologie ondersteund worden, essentieel zijn; ze zorgen ervoor dat patiënten en hun behandelingen op de juiste manier gekoppeld worden.

Om blunders te voorkomen en te voldoen aan strikte naleving van de regelgeving, moet het identificatieproces veelzijdig genoeg zijn om aan de uiteenlopende behoeften van verschillende afdelingen te voldoen. Van het afdrukken van patiëntengegevens bij aankomst met de ambulance en het maken van polsbanden voor operaties, tot apothekersrecepten en het labelen van bloed- en monsterstalen - het proces moet eenvoudig en nauwkeurig zijn.

Om het belang van deze problematiek voor gezondheidszorgorganisaties te benadrukken, hebben we een nieuwe white paper No Margin for Error (Geen ruimte voor fouten) gelanceerd, en een bijbehorende online bron.

Deze documentatie erkent de uitdagingen binnen de gezondheidszorg, let op het regelgevingskader en helpt organisaties bij het opzetten van labelstrategieën die gemeenschappelijke frustraties uit te weg gaan.

 

Klinische labeling en mobiele printtechnologie

Een eenvoudige maar krachtige manier om het risico op menselijke fouten te verminderen en de workflow te verbeteren, is het gebruik van gespecialiseerde printers die duidelijke, efficiënte, betrouwbare en duurzame labels en polsbandjes met antimicrobiële coating produceren voor de gezondheidszorg.

Dankzij ons motto "At your side" zijn Brother-labelprinters en mobiele printers gemaakt om te voldoen aan de behoeften van de gezondheidszorgsector.

Door grondig onderzoek en ontwikkeling helpt onze nieuwste technologie de identificatieprocessen voor de sector te verbeteren met geavanceerde oplossingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van verschillende afdelingen.

  • Trust Sense - Dankzij slimme technologie vermindert de labelprinter TD-2130NHC uitgaven, gezien de gebruikers polsbanden én labels afdrukken met hetzelfde toestel. De verschillende labeltypen worden bovendien snel en eenvoudig in de printer geïnstalleerd.
  • Het TD-4000 gamma drukt barcodes tot 102mm (4 inch) af. Deze modellen zijn ideaal voor medische en laboratoriumlabels, evenals voor opnames en klinische zorg.
  • Met afdrukken tot maximaal 56mm (2-inch) breed is de TD-2000 serie perfect voor het labelen van bloedstalen en voor toepassingen bij opnames, klinische zorg en de identificatie van medicijnen. Een optionele Li-ion-batterij verhoogt de mobiliteit van deze labelprinters, waardoor ze overal inzetbaar zijn. Dankzij de WiFi-/Bluetooth-aansluiting kunnen gebruikers onderweg labels maken.
  • De mobiele PJ-700 printers drukken af op A4-formaat, wat betekent dat het bijzonder geschikt zijn voor het afdrukken van zorgplannen en voor de opnameafdelingen en de thuiszorg. Deze toestellen zijn betrouwbaar, draagbaar, compatibel en aanpasbaar.

Lees meer informatie over de verschillende oplossingen voor gezondheidszorg en medische identificatie van Brother.

 

1 http://www.who.int/patientsafety/medication-safety/en/

Meer artikels over Efficiëntie

Dit vindt u wellicht ook leuk...

Terug naar boven