Brother
  1. Home
  2. Brother Earth
  3. Recyclage
Recyclage

Recycleren met Brother

Bedankt om uw steentje bij te dragen


Bij Brother hechten we veel belang aan onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu. We willen u daarom graag aanmoedigen om onze inspanningen te delen door gebruikte inktpatronen, toners en zelfs producten terug te sturen zodat we ze kunnen recycleren.

Met uw hulp kunnen we dag na dag onze impact op het milieu verlagen.

Hoe recycleert Brother?

 

Bij Brother draait alles om milieuverantwoord ondernemen. We stimuleren de kringloopeconomie door 100% recycleerbare producten op de markt te brengen.

Producten die u naar ons terugstuurt, worden verwerkt in onze recyclagecentra in Ruabon (Noord-Wales) of Krupina (Slowakije). Zoveel mogelijk producten en onderdelen krijgen een nieuw leven zodat er geen afval op de stortplaats belandt.

Ook u kunt uw steentje bijdragen. Brother biedt u de keuze uit een aantal programma's om gratis en makkelijk uw gebruikte toners, inktpatronen en printers te recycleren. Met een minimum aan inspanningen helpt u ons om onze impact op het milieu te verlagen.

Daarnaast steunen we zo samen het werk van Cool Earth, een liefdadigheidsinstelling die samenwerkt met lokale dorpen om de vernietiging van regenwouden te stoppen.

Recycleren met Brother is gratis én makkelijk

FAQ - Vaak gestelde vragen

Onze recyclagecentra kunnen enkel originele Brother toners, inktpatronen, drumeenheden en eenheden voor residu van toner recycleren. Om compatibele verbruiksartikelen van andere fabrikanten of tussenleveranciers te recycleren, kunt u rechtstreeks contact opnemen met deze bedrijven.

Ja, dat kan. Drums vallen onder het recyclageprogramma voor toners. U kunt dus drums verpakken zoals u dat doet voor toners en hetzelfde recyclagelabel op de doos kleven.

Brother biedt geen specifiek recyclageprogramma aan voor de TZe tapes.  Aangezien deze voor 80% recycleerbaar zijn kunt u ze gewoon met het ander plastic afval recycleren.

Klanten van overal uit Europa recycleren hun gebruikte producten met Brother. Vóór deze producten onze recyclagecentra in Noord-Wales of Slowakije bereiken, worden ze eerst gecentraliseerd in een opslagplaats in Nederland. De producten bereiken ons zo in een levering, in plaats van in verschillende aparte leveringen. Op die manier verlagen we onze uitstoot die transport met zich meebrengt.

Via onze website kunt u slechts één envelop per keer aanvragen waarin u tot vijf inktpatronen kwijt kunt. Op deze manier willen we vermijden dat er te veel enveloppen op de afvalhoop belanden. Wenst u meer enveloppen aan te vragen, contacteer dan ons (Engelstalige) Brother Recycling team.