Brother
  1. Home
  2. Brother Earth
  3. Ecodesign
Ecodesign

Ecodesign


De Ecodesign of Energy Related Products richtlijn is een Europese wetgeving over ecologische vereisten voor energieverbruik en energiegerelateerde producten.

Wat is de Ecodesign richtlijn?

 

De Ecodesign of Energy Related Products richtlijn 2009/125/EG is een Europese wetgeving van toepassing op producten die worden verkocht in Europese lidstaten. Ze legt verplichte ecologische vereisten op voor energieverbruik en energiegerelateerde producten.

Volgens de richtlijn zijn producenten van energieverbruikende producten verplicht om proactieve stappen te ondernemen voor het verminderen van het energieverbruik van die producten tijdens de ontwerpfase.

Standaarden worden aangenomen via het implementeren van maatregelen. Deze maatregelen zijn van toepassing op de verschillende groepen producten waar de Ecodesign-richtlijn betrekking op heeft.
 

Zijn Brother producten conform de Ecodesign richtlijn?

  • Onze producten voldoen aan de regels voor energieniveaus voor uit/stand-by en voor externe voeding.
  • Brother is lid van EuroVAprint, een non-profitorganisatie die fabrikanten van beeldbewerkingsapparatuur in Europa samenbrengt. De vrijwillige overeenkomst van EuroVAprint is in 2013 opnieuw opgesteld en bevat sindsdien nieuwe normen zoals ENERGY STAR versie 2.0.
  • In 2015 worden uitvoeringsmaatregelen voor de energieniveaus in stand-by van kracht en onze ontwikkelaars zijn hard aan het werk om ook deze maatregelen na te leven.