Brother
  1. Home
  2. Brother Earth
  3. Cool Earth
Cool Earth

Cool Earth

 

Brother werkt samen met Cool Earth om regenwouden te beschermen en dorpen te ondersteunen.

Help ons door uw gebruikte toners, drums en inktpatronen terug te sturen.


Wat is Cool Earth?

 

Cool Earth is een liefdadigheidsinstelling die met lokale dorpen samenwerkt om de vernietiging van regenwouden te stoppen. Cool Earth zorgt ervoor dat de partnerdorpen hiervoor de nodige middelen hebben: betere inkomens, betere scholen en betere ziekenhuizen.

Brother zet zijn schouders onder het Asháninka project van Cool Earth om illegale houtkap in het Peruaanse Amazoneregenwoud tegen te gaan. Ook u kunt dit project steunen door een milieubewuste beslissing te nemen en uw gebruikte Brother toners, drums en inktpatronen terug te sturen. 

 

Meer info over het Asháninka project

 

Hoe worden lokale gemeenschappen gesteund?

 

Cool Earth gelooft dat de lokale bewoners de best mogelijke behoeders van het regenwoud zijn, en de sleutel vormen tot het stoppen van de ontbossing. Brother werkt daarom samen met 15 Ashaninka-dorpen in de amazone van Peru om de illegale houtkap van het regenwoud te stoppen.

Investeren in de gemeenschap
Vandaag de dag heeft onze samenwerking met Cool Earth geholpen bij het financieren van een reeks belangrijke investeringen op gemeenschapsniveau in Peru, waaronder:
 
Onderwijs
Financiering van nieuwe schoolgebouwen voor de dorpen Tarobeni en Coveja en ondersteuning met lesmateriaal, laptops, printers en slaapruimten voor kinderen die ver van school wonen.
 
Hulp bij overstromingen
Financiering voor het herbouwen van woningen, het verplaatsen van een school en noodhulp voor slachtoffers van overstromingen in Camantavishi.
 
Drinkwater
Financiering van een watertoevoer in Cutivireni om 46 gezinnen van drinkwater te voorzien.
 
Duurzame en geschikte technologieën
Financiering van drogers op zonne-energie voor cacaobonen, zaklampen op zonne-energie, timmergereedschap, zonne-energie voor scholen, laptops, lampen en kortegolfradio’s.
 
Noodhulpposten
Financiering van noodhulpposten in de dorpen Camantavishi en Saboroshiari, verspreiding van antigifkits voor slangenbeten en noodevacuaties van 14 personen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor levensreddende medische zorg.
 
Microkredietfonds
In het afgelopen jaar is het aantal deelnemende leden van de gemeenschap aan het microkredietfonds van het project vertienvoudigd. Het fonds leent 50 dollar of minder aan gezinnen die willen investeren in een kleine onderneming.
 
Cacaotechnicus
Cacao is de belangrijkste bron van inkomen in het project en criollo, ’s werelds beste cacaosoort, groeit in de regenwouden. De opbrengst is verdrievoudigd en dit jaar is een cacao-expert aangesteld en is een vochtigheidsdetector gekocht om de kwaliteit van de cacaobonen te verbeteren.

Hoe beschermt Cool Earth de regenwouden?

Papoea-Nieuw-Guinea bedankt Cool Earth & Brother

Brother werkt meer dan een jaar samen met Cool Earth om de fauna en flora in Papoea-Nieuw-Guinea te beschermen. De lokale inwoners zijn alvast enthousiast over ons project.