Wat is de Ecodesign-richtlijn?

De Ecodesign of Energy Related Products richtlijn is een Europese wetgeving. Het legt verplichte ecologische vereisten voor energieverbruik en energiegerelateerde producten.

De Ecodesign of Energy Related Products richtlijn 2009/125/EG is van toepassing op producten die worden verkocht in Europese lidstaten. Volgens de richtlijn zijn producenten van energieverbruikende producten verplicht om proactieve stappen te ondernemen voor het verminderen van het energieverbruik van die producten tijdens de ontwerpfase.

 

Hoe wordt er voldaan aan de standaarden via deze richtlijn?

Standaarden worden aangenomen via het implementeren van maatregelen. Deze maatregelen zijn van toepassing op de verschillende groepen producten waar de Ecodesign-richtlijn betrekking op heeft.

 

Conformiteitsactiviteiten voor Brother-producten

  • Onze producten voldoen aan de regels voor energieniveaus voor uit/stand-by en voor externe voeding.
  • Brother is lid van EuroVAprint, een non-profitorganisatie die fabrikanten van beeldbewerkingsapparatuur in Europa samenbrengt. De vrijwillige overeenkomst van EuroVAprint is in 2013 opnieuw opgesteld en bevat sindsdien nieuwe normen zoals ENERGY STAR versie 2.0.
  • In 2015 worden uitvoeringsmaatregelen voor de energieniveaus in stand-by van kracht en onze ontwikkelaars zijn hard aan het werk om ook deze maatregelen na te leven.